Nicuşor Dan anunţă că au fost reluate lucrările la pasajul Doamna Ghica: „În această toamnă vom reuşi să avem două benzi pe sens”

Nicuşor Dan a anunţat, vineri dimineaţă, că au fost reluate lucrările la pasajul Doamna Ghica. Primarul general al Capitalei a declarat că din toamna acestui an vor fi două benzi de circulaţie pe sens, revenindu-se astfel la situaţia de dinainte de deschiderea şantierului.

23 iul. 2021, 12:45
Nicuşor Dan anunţă că au fost reluate lucrările la pasajul Doamna Ghica: „În această toamnă vom reuşi să avem două benzi pe sens”
Nicuşor Dan anunţă că au fost reluate lucrările la pasajul Doamna Ghica: "În această toamnă vom reuşi să avem două benzi pe sens"

Nicuşor Dan a făcut noi precizări privind lucrările la pasajul Doamna Ghica. Primarul Capitalei a declarat că începând din toamnă, vor fi două benzi de circulaţie pe sens.

Nicuşor Dan: Au fost reluate lucrările la pasajul Doamna Ghica

Citeşte şi Nicuşor Dan anunţă capcane pentru ţânţari şi vorbeşte despre apariţia virusul West Nile

Primarul Capitalei a acuzat fost conducere a Primăriei că s-a lansat „în aventura asta” deşi ştia că va urma un blocaj financiar.

„Am venit să văd stadiul lucrărilor la Doamna Ghica. Lucrările au început acum câteva zile. Ştiu că au fost toate aceste luni în care şantierul nu a funcţionat, a fost un coşmar pentru locuitorii care au avut de traversat această zonă.

Fosta administraţie ştia din 2019 că o să urmeze un blocaj financiar şi totuşi s-a lansat în aventura asta. La momentul când s-au blocat conturile şi implicit şantierul, lucrările erau la 48% executate şi 37% plătite. Am reuşit să deblocăm conturile, să putem să plătim investiţii, între timp am plătit restul de plată către antreprenor, am semnat în iunie un acord cu Primăria Sectorului 2, prin care noi punem 110 milioane de lei Primăria Capitalei şi Primăria Sector 2 pune 30 de milioane de lei şi în felul ăsta avem perspectiva să terminăm această lucrare”, a declarat edilul într-o conferinţă de presă susţinută pe şantierul de la pasajul Doamna Ghica.

Citeşte şi Bucureştiul riscă să rămână fără apă caldă şi căldură. Scandal uriaş, pe bani mulţi, între ELCEN şi RADET. Reacţia lui Nicuşor Dan

Primarul general a anunţat că, în această toamnă, vor exista două benzi pe sens.

„În această toamnă vom reuşi să avem două benzi pe sens, adică să revenim la ce era înainte de pornirea acestui şantier. Procedura de achiziţie a tablierului metalic a fost declanşată, îl vom avea în primăvara anului viitor şi la sfârşitul anului viitor o să avem întreaga lucrare terminată”, a conchis Nicuşor Dan.

În 17 iunie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa xă a fost semnat contractul între PMB şi Primăria Sectorului 2 pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica, iar valoarea totală a investiţiei este de 144 de milioane de lei.