Nicuşor Dan anunţă că Bucureştiul se înfrăţeşte cu Kievul: „Vom face achiziții de urgență și vom asigura un transport cât mai rapid către graniță”

Nicuşor Dan anunţă că Bucureştiul se înfrăţeşte cu Kievul. Potrivit edilului, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat un protocol între ASSMB şi Crucea Roşie pentru achiziţia medicamentelor necesare vecinilor ucraineni.

07 mart. 2022, 20:13
Nicuşor Dan anunţă că Bucureştiul se înfrăţeşte cu Kievul: „Vom face achiziții de urgență și vom asigura un transport cât mai rapid către graniță”

Nicuşor Dan anunţă că Bucureştiul se înfrăţeşte cu Kievul. Edilul a transmis că CGMB a aprobat şi un protocol între ASSMB şi Crucea Roşie Română, alocând 5 milioane de lei pentru cumpărarea de medicamente şi materiale sanitare cu destinaţia Ucraina.

Nicuşor Dan anunţă că Bucureştiul se înfrăţeşte cu Kievul

„Bucureștiul este în continuare alături de țara vecină Ucraina, care e afectată de război și are nevoie de ajutor. La propunerea grupului PNL, am votat azi în Consiliul General două hotărâri.

Am aprobat un protocol între ASSMB și Crucea Roșie Română, alocând 5 milioane de lei pentru cumpărarea de medicamente și materiale sanitare cu destinația Ucraina. Vom face achiziții de urgență și vom asigura un transport cât mai rapid către graniță, de unde convoiul va fi preluat de către vecinii ucraineni.

De asemenea, pentru a ne arăta solidaritatea cu capitala Ucrainei aflată acum sub asediu, am hotărât să aprobăm înfrățirea dintre București și Kiev. Ne apropie aceleași valori europene, ne apropie dorința de pace și colaborare”, a transmis, luni seară, primarul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Ucraina este atenţionată de Crucea Roşie pentru scoaterea în faţă şi umilirea prizonierilor ruşi

Poliţia de Frontieră anunţă luni dimineaţă că 33.969 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară duminică, în creştere cu 7,4 % faţă de ziua precedentă.

„În data de 06.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 93.270 de persoane, dintre care 33. 969 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 7,4 % faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 10.953 cetăţeni ucraineni (în uşoară scădere cu 0,9%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 21.121 cetăţeni ucraineni (creştere de 14,9%). Pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 105.728 de persoane, dintre care 26.632 cetăţeni ucraineni (creştere de 14%)”, transmite Poliţia de Frontieră.

De la declanşarea acestei crize, până la data de 06.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 261.445 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 182.312 cetăţeni ucraineni.

A fost suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie şi se lucrează la capacitatea maximă a punctelor de trecere a frontierei.

Citeşte şi Florin Cîţu cere insistent sancţiuni împotriva Rusiei. „România trebuie să fie mult mai dură. Este o problemă de siguranţă naţională”