ELCEN, explicaţii după ultima avarie din Bucureşti. „Rețeaua de termoficare e în stare tehnică gravă. Pierderile s-au triplat în ultimii ani”

Reprezentanţii ELCEN au avertizat din nou că reţeaua de termoficare din Bucureşti se află într-o stare tehnică gravă deoarece a fost "lipsită, în ultimii ani, de reparații majore și de investițiile absolut esențiale în modernizare, ceea ce a determinat creșterea explozivă a pierderilor".

05 dec. 2020, 15:06
ELCEN, explicaţii după ultima avarie din Bucureşti. „Rețeaua de termoficare e în stare tehnică gravă. Pierderile s-au triplat în ultimii ani”

ELCEN, explicaţii după ultima avarie din Bucureşti. Reprezentanţii Electrocentrale București (ELCEN) au precizat că, din 2016 şi până în prezent, pierderile s-au triplat, motiv pentru care este pusă o presiune uriaşă şi asupra instalaţiilor elecrice ale ELCEN.

Citeşte şi: Bolnavii de COVID de la Matei Balş şi Colentina îngheaţă de frig în spital. RADET a oprit căldura

ELCEN, explicaţii după ultima avarie din Bucureşti care a lăsat fără căldură şi apă caldă Spitalul Colentina şi Institutul „Matei Balş”

Electrocentrale București a informat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, s-a produs o avarie la instalațiile din cadrul CET București Sud „al cărei efect s-a propagat către o parte din echipamentele energetice determinând declanșarea acestora”.

„Echipele ELCEN s-au mobilizat imediat și au intervenit prompt pentru limitarea efectelor incidentului produs în cursul nopții. Într-un interval de câteva ore, manevrele executate au permis revenirea la 75% din parametrii de funcționare astfel că, în acest moment, instalațiile și agregatele din CET București Sud se află în curs de revenire la parametrii nominali. Pe parcursul acestei zile, se va reveni la situația normală de dinaintea apariției incidentului”, au precizat reprezentanţii ELCEN, conform Mediafax.

Citeşte şi: Gabriela Firea, după ce spitalele „Matei Balş” şi Colentina au rămas fără căldură şi apă caldă. „Orban şi Nicuşor nada. Zero. Gheaţă la mal”

ELCEN atrage atenția asupra stării tehnice grave în care se află rețeaua de termoficare „lipsită, în ultimii ani, de reparații majore și de investițiile absolut esențiale în modernizare, ceea ce a determinat creșterea explozivă a pierderilor (așa cum am mai arătat, acestea s-au triplat în doar câțiva ani, din 2016 până în prezent), punând o presiune uriașă și asupra instalațiilor energetice ale ELCEN”.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, după ce două spitale din Bucureşti au rămas fără căldură. „Vina uriașă aparține administrației PSD Firea. A lăsat rețeaua să se deterioreze”


loading...