Nicuşor Dan anunţă că se va vaccina cu prima doză săptămâna viitoare

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat vineri că săptămâna viitoare o să se vaccineze împotriva coronavirusului, după ce a amânat imunizarea timp de mai multe luni.

26 nov. 2021, 14:58
Nicuşor Dan anunţă că se va vaccina cu prima doză săptămâna viitoare

La sfârşitul lunii octombrie, Nicușor Dan spunea că nu a apucat să se vaccineze, pentru a fost infectat cu Covid, iar ulterior nu a avut timp să-şi facă analizele recomandate de medic. Primarul Capitalei a declarat vineri că a reuşit să-şi facă respectivele investigaţii, aşa că săptămâna viitoare se va vaccina, dar nu a precizat exact ziua.

Nicuşor Dan vrea să crească preţul gigacaloriei cu 70%. Majorarea tarifului a fost respinsă de consilierii generali
„Am avut niste investigatii de facut. Le-am facut. Saptamana viitoare ma voi vaccina cu prima doza”, a declarat, vineri, primarul.

„Există o opinie științifică, care este certă care spune că vaccinul reduce substanțial riscul de îmbolnăvire gravă. Asta este indiscutabil. Imediat ce fac acele analize (n.r. când se va vaccina). Nu a fost atât demult infectarea mea și nu am avut timp fizic să mă duc să fac analizele.”, a spus Nicuşor Dan, pe 27 octombrie.

Primarul Capitalei a fost aspru criticat atât de politicieni rivali, printre care Vlad Voiculescu, dar şi de medicul Vasi Rădulescu, care s-a oferit să poarte o discuţie lămuritoare cu Nicuşor Dan, pentru a-l convinge că vaccinul este sigur.

„Ar conta enorm exemplul dumneavoastră pentru bucureșteni, pentru că nu v-ați vaccinat încă.

Ați declarat că ați avut boala și vreți să vă faceți nu știu ce analize. Vă spun din capul locului că nu e nevoie să dozați anticorpii, iar studii solide arată că dacă vă vaccinați acum veți avea o imunitate excelentă. Așadar, repet: nu e nevoie de analize, iar trecerea prin boală + vaccin = imunitate grozavă.

Vă cer ajutorul ca apoi să ajutăm alți oameni pentru care dumneavoastră reprezentați un conducător. Dacă aveți o nelămurire, o frică, nu ezitați să-mi scrieți și vă răspund cu drag.

Mergeți AZI să vă vaccinați și să scăpați de întrebări, suspiciuni. Mergeți AZI să vă vaccinați ca să vadă oamenii că liderul lor s-a vaccinat și e totul ok.”, scria pe Facebook Vasi Rădulescu, la o zi după declaraţiile primarului Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Emil Boc, despre noua coaliţie de guvernare: „PSD și PNL sunt ca două echipe de fotbal, cu o rivalitate istorică. Când joacă pentru România, dau totul!”