Nicuşor Dan anunţă când vom circula cu noile tramvaie în Bucureşti: „Sunt foarte bucuros. Bucureştiul are nevoie de transport public”

Nicuşor Dan a anunţat că vom circula cu primele tramvaie noi în jurul datei de 1 iunie, cu trei luni mai devreme decât era prevăzut în contract. Primarul Capitalei a declarat că Bucureştiul are nevoie de transport public şi că este nevoie de investiţii în această zonă.

28 mart. 2022, 15:07
Nicuşor Dan anunţă când vom circula cu noile tramvaie în Bucureşti: „Sunt foarte bucuros. Bucureştiul are nevoie de transport public”

Nicuşor Dan anunţă când vom circula cu noile tramvaie în Bucureşti. Edilul Capitalei se află, luni, în vizită la fabrica ce produce tramvaiele moderne pentru transportul în comun din Capitală.

Nicuşor Dan anunţă când vom circula cu noile tramvaie în Bucureşti

„Sunt foarte bucuros sa fiu la o fabrica romaneasca, care o sa producă tramvaie pentru Bucuresti. Suntem într-o delegaţie, împreună cu consilieri generali şi reprezentanţi STB. Avem un contract demnat cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie, de 36 de metri. Conform contractului, primul tramvai trebuie să vină în luna august 2022, dar domnul director ne-a făcut o surpriză şi ne spune că la 1 iunie o să avem primul tramvai”, a declarat Nicuşor Dan.

Citeşte şi Nicuşor Dan, acuzat că blochează ieşirea din insolvenţă a ELCEN. Decizia prin care facturile bucureştenilor ar putea creşte

Primarul Capitalei a precizat că Bucureştiul nu a produs decât 17 tramvaie începând din 1990.

„Bucureştiul are nevoie de transport public, pentru a convinge oamenii să circule cu transportul public şi nu cu maşina proprietate personală, este nevoie de investiţii în zona de transport public. Bucureştiul după ’90 nu a produs decât în uzina proprie 17 tramvaie, tot restul de tramvaie pe care le avem, aproximativ 300, sunt de dinainte de 1990. Cu acest lot de 100 de tramvaie, cu 100 de autobuze si contractul de troleibuze pe care o să le scoatem în achiziţie publică, reînnoim flota”, a mai declarat primarul Capitalei.

Primarul Capitalei şi Dominic Fritz, discuţii privind problemele cu căldura și apa caldă: Susţinem amândoi o implicare guvernamentală sporită pentru rezolvarea problemelor

În vizita sa în vestul ţării, Primarul Capitalei l-a vizitat şi pe edilul din Timişoara. Cei doi au vorbit despre criza energetică, mobilitatea urbană şi criza sistemului de termoficare.

„Am primit în această dimineaţă vizita colegului meu din Bucureşti, Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei. Timişoara şi Bucureşti trebuie să îşi unească eforturile în gestionarea unor probleme comune, cum sunt mobilitatea urbană sau criza sistemului de termoficare centralizat. I-am prezentat colaborarea pe care noi o avem cu BERD în domeniul mobilităţii urbane, despre proiectele cu finanţare europeană pe care le vom lansa, dar şi despre exemple de bune practici în dezvoltarea celor două mari oraşe.

Am abordat şi un subiect extrem de sensibil atât pentru Timişoara, cât şi pentru Bucureşti, cel al crizei energetice, având în vedere că oraşele noastre au cele mai extinse sisteme centralizate de termoficare din România. Împreună vom susţine o implicare mai mare a Guvernului, care, în urmă cu 20 de ani, a pasat această problemă pe umerii autorităţilor locale, iar acum trebuie să susţină oraşele aflate în dificultate din cauza crizei mondiale a energiei, dar şi a zecilor de ani în care investiţiile au lipsit cu desăvârşire în acest domeniu”, a scris Fritz pe Facebook.

Şi primarul Capitalei a anunţat că a discutat cu Dominic Fritz despre problema comună pe care o au Bucureştiul şi Timişoara legată de sistemul centralizat de termoficare.

„M-am întâlnit de dimineaţă cu primarul Timişoarei, Dominic Fritz, cu care am discutat despre bunele practici în dezvoltarea oraşelor, despre proiectele cu finanţare europeană şi colaborarea cu instituţii financiare internaţionale precum BERD sau BEI. Am vorbit de asemenea despre strategia de parcări, despre colectarea selectivă a deşeurilor, dar şi despre o problemă comună pe care o au Bucureştiul şi Timişoara – sistemul centralizat de termoficare.

Susţinem amândoi o implicare guvernamentală sporită pentru rezolvarea problemelor cu apa caldă şi căldura în plan local. Timişoara e prima etapă a vizitei pe care o fac azi în vestul ţării, alături de viceprimarul Stelian Bujduveanu şi consilierii generali Nicorel Nicorescu şi Gabriel Rău (USR), George Nicolaie (PNL), Marian Podar (PMP). Urmează Aradul”, a afirmat, la rândul său, Nicuşor Dan, citat într-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

Citeşte şi Nicuşor Dan a trimis Corpul de control la Teatrul Nottara