Nicuşor Dan, avertisment despre intrarea Capitalei în scenariul ROŞU. „Nu se pune problema să carantinăm Bucureştiul încă”

Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei, a declarat, vineri, că, în acest moment "nu se pune problema să carantinăm Bucureştiul încă", însă vor exista mai multe măsuri pe care autorităţile vor trebuie să le ia atunci când incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajunge la 3 la mie. Edilul a amintit că este posibil ca masca de protecţie va deveni obligatorie în spaţiul liber.

RomaniaTV.net
16 oct. 2020, 17:50
Nicuşor Dan, avertisment despre intrarea Capitalei în scenariul ROŞU. „Nu se pune problema să carantinăm Bucureştiul încă”

„Sunt nişte măsuri obligatorii pe care le vom lua când ajunge incidenţa la 3 la mie. Vom avea masca de protecţie în spaţiul liber obligatorie. Nu se pune problema să carantinăm Bucureştiul încă”, a declarat Nicuşor Dan, la Realitatea PLUS.

Noul primarul general a explicat că autorităţile locale trebuie să colaboreze cu Direcţia de Sănătate Publică pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

„În câteva zile o să avem un sistem informatic să vedem dacă aceşti 3 la mie sunt distribuiţi uniformă sau pe zone. (…) Situaţia este gravă. Putem să spunem că un om din 300 cu care interacţionăm este infectat.

Este nevoie de un suport pentru DSP în ceea ce priveşte call-center-ul ca toată lumea care este infectată, să se ştie lista de contacţi.  Este nevoie de o colaborare în ceea ce priveşte testare şi o supraveghere mai mare în spaţiul public”, a explicat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan, declaraţii de ultimă oră: Sistemul în ceea ce priveşte ATI e la limită

De asemenea, edilul ales al Capitalei a mai precizat că angajaţii STB urmează să fie testaţi periodic pentru că aceştia intră în contact cu foarte multe persoane.

Reamintim că Nicuşor Dan a anunţat că preluarea mandatului de primar va mai întârzia 7 – 10 zile, deoarece edilul şi consilierii generali trebuie să depună împreună jurământul. Deşi mandatul său a fost validat de către Tribunalul Bucureşti, aceeaşi instanţă a decis că validarea consilierilor este de competenţa Judecătoriei Sector 1, dosarul fiind trimis la instanţa respectivă.

Peste 1.000 de şcoli şi grădiniţe se află în scenariul roşu în ziua cu un nou record de cazuri noi de Covid 19