Cum cerşeşte Nicuşor Dan alte mandate: „Bucureştenii nu vor scăpa de avariile din sistemul de termoficare mai devreme de 10 ani”

Bucureştenii nu vor scăpa de avariile din sistemul de termoficare mai devreme de 10 ani, a declarat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, în aceeaşi zi în care şi-a anunţat dorinţa de a mai candida pentru un mandat la Primăria Bucureşti.

13 iun. 2023, 16:30
Cum cerşeşte Nicuşor Dan alte mandate: „Bucureştenii nu vor scăpa de avariile din sistemul de termoficare mai devreme de 10 ani”

„De avarii nu o să scăpăm mai devreme de zece ani, să fim în stadiul în care să avem numai avarii de una – două – trei zile, punctuale, este nevoie de încă doi-trei ani. Ca să avem un sistem fiabil este nevoie de 10 ani”, a declarat Nicuşor Dan.

Potrivit edilului general al Capitalei, în acest sezon rece situaţia a fost mai bună decât iarna trecută. „Spre deosebire de ultimii ani, în care din iarnă în iarnă stăteam mai prost, am stat mai bine. Am făcut lucrări, am mărit numărul de kilometri de conductă pe care i-am schimbat. În luna cea mai friguroasă a acestei ierni, care a fost februarie 2023, am avut zile în care nu am avut avarii. Mă aştept ca iarna viitoare să fie mai bine”, a afirmat Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, nu au existat săptămâni în care să nu fie căldură iarna. „Unde s-a ştiut că există o deficienţă în zona de furnizare a agentului termic s-a preferat să se dea căldură în detrimentul apei calde, în unele zone”, a adăugat edilul general al Capitalei.

a spus, marţi, la Digi24.ro, că îşi mai doreşte un mandat de primar general al Capitalei pentru că a continua iniţiativele demarate.

„Evident că eu îmi doresc să continui nişte lucruri pe care le-am început, dar ce este important este cum va fi guvernat Bucureştiul în viitorul mandat 2024-2028. Eu cred că esenţial este să nu lăsăm Bucureştiul PSD-ului”, a spus Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, felicitat de șefa grupului socialist din Parlamentul European: „Sunt convinsă că va conduce România în direcția bună și că va ajuta ca Europa să treacă cu bine provocările actuale”

El a evaluat pozitiv, marţi, faptul că sondajele arată că 40% dintre bucureşteni sunt mulţumiţi de direcţia în care merge oraşul, 50% nemulţumiţi şi 10% sunt între cele doua categorii. „Pe aprecierea activităţii mele cam tot pe acolo suntem”, a punctat primarul general al Capitalei.

El a spus că, potrivit ultimului sondaj pe care l-a văzut, are şanse să câştige un nou mandat de primar general dacă reprezentanţii PNL vin cu propriul candidat sau cu varianta în care susţin tacit un candidat al PSD.

Nicuşor Dan s-a arătat „mirat” de procentele pe care le are în sondaje fostul primar al Capitalei Gabriela Firea.

„Nu cred că există vreun parametru la care oraşul să fi stat mai bine în mandatul precedent. Într-adevăr, priorităţile asupra cărora noi ne-am concentrat nu au fost neapărat cele care se văd, ci au fost cele de funcţionare: reţeaua de termie, zona de infrastructură de tramvai, semaforizare inteligentă, care e blocată de şase luni la Curtea de Apel, toate acele faze pregătitoare ale proiectelor care se vor vedea într-un an, doi, trei”, a spus primarul general.

Citeşte şi: Victor Ciutacu: „Dacă era şmecher neamţul, fiindcă tot e şi ziua lui, şi 13 iunie, îl anunţa premier de la PSD pe Ion Iliescu”