Nicuşor Dan: „Carantina de noapte – e o discuţie pe care să o avem cu specialiştii”

Nicuşor Dan a explicat joi seară de ce nu îşi poate prelua mandatul de edil, după ce în timpul zilei s-a şicanat cu Gabriela Firea pe reţelele sociale pe această temă. Primarul ales acuză faptul că foştii consilieri locali ai PSD întârzie preluarea mandatului prin 52 de contestaţii, în timp ce Gabriela Firea susţine că justiţia trebuie să-şi urmeze cursul, mai ales în contextul în care candidatul susţinut de USR şi PNL a declarat în nenumărate rânduri că are încredere deplină în sentinţele judecătoreşti.

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 18:16
Nicuşor Dan: „Carantina de noapte – e o discuţie pe care să o avem cu specialiştii”

„Insultă din nou inteligența bucureștenilor. Vedem și noi că biroul e gol, cu atât mai mult că Bucureștiul are atâtea probleme. Au trecut totuși 4 săptămâni de la alegeri, și totuși n-am avut comunicări din partea primarului în funcție.

Din perspectiva asta se va termina totul luni. Din păcate există o reglementare în legea administrației prin care se zice că primarul își ia mandatul doar după ce sunt validați consilierii. Și consilierii au trecut doar de prima etapă.

Dacă nu se fac apeluri la hotărârea judecătoriei voi fi investit săptămîna viitoare”, a declarat Nicușor Dan la Digi24.

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, spune că administrația condusă de fostul edil nu a luat măsurile corecte pentru a împiedica răspândirea virusulu Sars-Cov-2. El spune că a lipsit o coordonare între Direcția de Sănătate Publică și Primărie, ambele fiind nevoite în această perioadă să lupte în comun cu epidemia.

„DSP-ul are voința, dar n-are resursele. A lipsit un parteneriat cu Primăria Capitalei, care are resusele să ajute direcția. Al doilea lucru care a lipsit a fost o testare profesionistă, pe categoriile care transmit această boală. Pe aceste persoane trebuia să fie făcute testări pe care primăria trebuia să o facă, dar n-a făcut-o. E un întreg set de măsuri pe care primăria nu le-a luat.

Eu sunt convins că pandemia poate fi ținută sub control în București. Îi văd pe bucureșteni că poartă mască și sunt convins că o să trecem cu bine peste această criză sanitară.

Carantina de noapte – e o discuție pe care să o avem cu specialiștii. Una din măsuri e decalarea programului marilor angajatori pentru a adapta transportul public”, a declarat Nicușor Dan la Digi24.


loading...
Partenerii noștri