Nicuşor Dan: Categoric, bucureştenii nu pot fi lăsaţi să suporte singuri creșterea costului cu încălzirea. Gabriela Firea: „Primarul Pinocchio a abandonat Bucureştiul”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a părăsit, miercuri, sala de la Parlament în care era audiat de Comisia de anchetă privind prețul energiei.

17 nov. 2021, 20:08
Nicuşor Dan: Categoric, bucureştenii nu pot fi lăsaţi să suporte singuri creșterea costului cu încălzirea. Gabriela Firea: „Primarul Pinocchio a abandonat Bucureştiul”

Nicușor Dan a declarat că este optimist în ceea ce privește ajutorul de 968 de milioane de lei pentru subvenția la căldură, care ar trebui să vină de la Guvern, după ce a catalogat şedinţa de la parlament „un circ”. A revenit pe Facebook cu detalii

„Din respect față de instituția Parlamentului, am mers azi la ședința Comisiei parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creșterii substanțiale a prețurilor gazelor naturale și energiei electrice, ca să prezint informații despre prețul gigacaloriei, subvențiile și investițiile pentru sistemul de termoficare al Capitalei, despre eforturile pe care le facem pentru bucureșteni în acest context.

Nicuşor Dan are veşti proaste pentru bucureşteni. Dacă Guvernul nu subvenţionează gigacaloria, PMB va fi „într-o uriaşă dificultate”

Am spus comisiei că, pe lângă subvenția de aproape 1 miliard de lei pe care Primăria Capitalei o plătește în acest an pentru căldură și apă caldă, Bucureștiul are nevoie și de sprijinul Guvernului României pentru a face față situației dificile din iarna care vine. Am informat comisia că am solicitat recent Guvernului 968 de milioane de lei pentru a acoperi creșterea prețului gigacaloriei și că e foarte important pentru Capitală să primească acești bani, la fel cum și alte municipii primesc fondurile necesare. Categoric, bucureștenii nu pot fi lăsați să suporte singuri creșterea costului cu încălzirea și îmi doresc ca Guvernul să răspundă favorabil solicitării noastre”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook. 

Nicuşor Dan a fost confruntat de George Simion şi a plecat din şedinţa comisiei parlamentare de anchetă privind preţul energiei în Bucureşti

„Am încercat constant să îndrept discuția din comisie pe o linie serioasă, explicând parlamentarilor situația la zi și eforturile Primăriei Capitalei pentru a limita impactul creșterii prețurilor în energie asupra facturilor la întreținere ale bucureștenilor. Am considerat că această comisie trebuie să aibă și rolul de a atrage atenția Parlamentului, cu cât mai multe argumente aflate în cadrul audierilor, în ceea ce privește creșterea costurilor cu termoficarea în București, astfel încât Parlamentul să poată ulterior acționa, în paralel cu Primăria Generală și Guvernul, pentru a-i ajuta pe bucureșteni.
Dar pesediștii din fruntea comisiei, supușii politici ai Gabrielei Firea, au căutat constant să deturneze scopul discuției, transformând ședința de azi într-un circ ridicol. Nu-i interesează pe acești pesediști și nici pe stăpâna lor cum putem face mai suportabilă pentru bucureșteni povara facturilor din această iarnă; îi interesează în schimb un spectacol de prost gust, care să facă uitați, pe cât posibil, cei patru ani de batjocură firistă la adresa sistemului de termoficare din București.
Îi informez pe bucureșteni că primăria face în continuare toate eforturile pentru ca facturile la întreținere să fie suportabile, ca majorările de prețuri din energie să-i afecteze cât mai puțin.
În ședința Consiliului General din 26 noiembrie, vom decide prețul rezonabil pe care să îl suporte bucureștenii racordați la sistemul centralizat de termoficare, pentru a-i ajuta să treacă iarna în condiții decente”, a mai scris Nicuşor Dan.

Edilul Capitalei a mai precizat că pe data de 26 noiembrie, Consiliul General al Municipiului București va stabili tariful la căldură pe care îl vor plăti bucureştenii.

Gabriela Firea: „Primarul Pinocchio nu a trăit și nu trăiește în realitate, în Bucureștiul Abandonat”

Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, că i-a mințit pe bucureșteni, comparându-l cu Pinocchio, după ce acesta nu a mai finalizat parcarea supraetajată din Pantelimon.

”Primarul Pinocchio din București.

29 iulie 2021: Primarul Capitalei anunţă că parcarea supraetajată din Pantelimon (aproape finalizată în octombrie 2020 de mine si echipa mea) este “gata” în proporţie de 99% (îi lipsea doar un transformator).

Vestește și că în 80 de zile va fi chiar gata. Adică la mijlocul lui octombrie. Ghinion, octombrie a trecut.

A mai spus Primarul Pinocchio și că parcarea va fi funcțională la 1 noiembrie. Ghinion din nou.

Este deja 17 noiembrie și…nimic.

Nu este nici prima și, cu siguranță, nici ultima promisiune pe care Nicușor Dan nu o respectă.

Apa caldă imediat după alegerea sa, menținerea stimulentelor pentru persoanele cu handicap, refacerea a sute de km de rețea de termoficare, salariu mediu net de 1400 euro pe lună sau…pe Marte, e același lucru.

Poate că de acolo vine și Primarul General.

Pentru că sigur, sigur, nu a trait și nu trăiește în realitate, în Bucureștiul Abandonat, plin de gunoai