Nicuşor Dan a fost confruntat de George Simion şi a plecat din şedinţa comisiei parlamentare de anchetă privind preţul energiei în Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, s-a prezentat miercuri în Parlament, la discuţii în comosia de anchetă care investighează creşterea vertiginoasă a preţului energiei în Bucureşti.

17 nov. 2021, 16:31
Nicuşor Dan a fost confruntat de George Simion şi a plecat din şedinţa comisiei parlamentare de anchetă privind preţul energiei în Bucureşti

Membrii comisiei de anchetă vor să afle de ce primarul general Nicuţor Dan şi Consiliul General nu au luat toate măsurile necesare pentru a-i proteja pe localnicii capitalei de creşterile de preţuri.

Nicuşor Dan a fost întâmpinat cu ostilitate, atât la intrarea în sediul Parlamentului, când, în momentul în care şi-a dat jos paltonul, a fost întrebat de o persoană „e cald aici, e bine?”, dar şi de liderul AUR, George Simion, care a avut un dialog tensionat cu primarul general.

Nicuşor Dan are veşti proaste pentru bucureşteni. Dacă Guvernul nu subvenţionează gigacaloria, PMB va fi „într-o uriaşă dificultate”
„Sunteți primar, v-am făcut solicitări, hai să ne răspundeți la întrebare, că de asta ați venit…“, a spus George Simion.

Nicușor Dan: „Luați mâna de pe mine. În momentul în care ne comportăm civilizat… O zi bună!“

George Simion: „Păi și? Domnule primar general, e frig în case!“. După acest moment, Nicușor Dan a plecat din ședința de la Parlament.

Primarul a declararat jurnaliștilor că nu mai putea sta în întâlnire în condițiile în care președintele ședinței făcea declarații politice. Nicuşor Dan a avut un alt schimb de replici tăioase cu senatorul PSD Daniel Zamfir.

Nicuşor Dan: ” Problema căldurii din București vine dintr-o inacțiune de 20-30 de ani. Ani de zile nu s-a plătit subvenția”

Nicuşor Dan şi George SimionDaniel-Cătălin Zamfir

: Persoana care a făcut această hârtie o mai aveți angajată? Pare că n-a luat bacul. Sunt greșeli elementare, este o adresa lipsită de orice fundament. Când soliciți o anumită suma trebuie fundamentată. Ați scris aici dați-ne 968 de milioane pentru plata subventei pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif la energia termină. Bun, de ce 968 de milioane?

Nicușor Dan: Am venit aici la o discuție serioasă. Dacă începem cu glumițe din astea, eu mă ridic și plec.

Daniel-Cătălin Zamfir: Nu e glumiță. E jenant că cineva din Primăria Capitalei să trimită o adresa atât de lipsită de orice. Prezentați-ne justificarea solicitării celor 968.

Nicușor Dan: Va răspund la toate întrebările cu condiția să păstrăm un dialog civilizat. Aceste epitete nu cred că sunt potrivite pentru o discuție foarte serioasă.

La plecarea intempestivă din comisia parlamentară, Nicuşor Dan a mai spus că în opinia sa Guvernul ar trebui să plătească subvenția și primăriilor care au cerut-o pentru luna ianuarie, cum este și situația Bucureștiului, așa cum a plătit și pentru celelalte administrații locale:

”N-am mai putut să stau în condițiile în care președintele face declarații politice. În primul rând, problema căldurii din București vine dintr-o inacțiune de 20-30 de ani. Ani de zile nu s-a plătit subvenția, s-au acumulat deficite economice și în zona de investiții, RADET a intrat în insolvență și faliment. Guvernul a alocat deja bani pentru primării, în opinia mea va aloca și pentru acele primării care au necesar în ianuarie. Diferența e că noi plătim cu două luni mai târziu factura din noiembrie, o să o plătim în ianuarie (cele 968 milioane necesare pentru subvenția în București, n.red.)”, a declarat Nicușor Dan.

Citeşte şi: Noi detalii despre impozitarea luxului. Sorin Grindeanu: „Nu este lux casa de 120 de mp, ci cu totul altceva: iahturi, bolizi, maşini de sute de mii de euro”