Nicuşor Dan cere judecătorilor suspendarea hotărârii CGMB care interzice aplicaţiile de taxi. Reacţia Gabrielei Firea

Publicat: Miercuri, 03 Ianuarie 2018 15:21 // Actualizat: Miercuri, 03 Ianuarie 2018 17:21 // Sursa: romaniatv.net

Deputatul Nicuşor Dan a cerut, miercuri, Tribunalului Bucureşti, suspendarea Hotărârii CGMB din 19 decembrie, care prevede că activitatea de taximetrie se va face, obligatoriu, printr-un dispecerat, afirmând că dacă Legea taximetriei nu interzice aplicaţiile, acestea pot fi folosite.

„Sunt multe probleme în activitatea de taximetrie din Bucureşti, dar era o chestiune care funcţiona, şi anume aplicţiile pe care le-a creat piaţa liberă şi care permiteau oricărui bucureştean care avea un telefon mobil să vadă ce taxiuri sunt în zona lui, ce preţuri au şi ce note are fiecare din taximetrişti. Printr-o hotărâre de Consiliu General din 29 decembrie, aceste aplicaţii sunt practic interzise şi eu, ca deputat de Bucureşti, am cerut azi Consiliului General să îşi retragă această hotărâre, am formulat plângerea prealabilă şi aici la Tribunal, am cerut în prealabil ca instanţa să suspende executarea acestei hotărâri, care ar urma să intre în vigoare în 10 zile de la publicare, deci undeva pe 5-6 ianuarie, a declarat Nicuşor Dan, la ieşirea din Tribunalul Bucureşti.

El a mai spus că primarul general, conform legii 38/2003 a taximetriei, are obligaţia de a asigura verificarea legalităţii în activitatea taximetriei din Bucureşti.

Sunt covins că niciunul dintre dumneavoastră nu ştiţi care este acel departament din Primărie care se ocupă, aşa cum spune legea taximetriei, ca în cinci zile de la orice sesizare să dea curs, să verifice nelegalităţi în activitatea de taximetrie din Bucureşti. Dacă primăria vrea cu adevărat să reglementeze această activitatea, să se uite după taximetriştii pirat care bântuie, să se uite după taximetrişti care sunt autorizaţi să funcţioneze în alte localităţi decât în Bucureşti. De fapt, toate problemele din activitatea de taximetrie şi comportamentul uneori neprofesionsit al taximetriştilor, vine uneori din această concurenţă neloială, care chiar primăria trebuie să o oprească (...) Aceste aplicaţii mobile sunt cele care permit clientului să facă comparaţia între serviciile pe care le produc diferiţi taximetrişti şi diferite dispecerate”, a adăugat Nicuşor Dan.

El a spus că îl „măguleşte” faptul că Gabriela Firea se interesează de persoana sa.

Aici vorbim de respectarea legii. Respectarea legii înseamnă că dacă Legea 38 nu obligă un client să sune telefonic să comande un taxi, ca acum 10 ani, înseamnă că aceste aplicaţii sunt permise. Această hotărâre priveşte doar intermedierea între client şi taximetrist. Eu cred, sper, ca instanţele să constate că o astfel de restrângere contravine legii taximetriei, dar şi principiilor concurenţei, pe care le-au stabilit atât directive europene, cât şi legislaţia naţională. Această hotărâre privilegiază în mod evident dispeceratele de taxi care sunt cele clasice, cu telefon, unde suni şi ţi se pune o muzică, care văd în aplicaţiile electr4onice o concurenţă la care nu pot face faţă.Pentru bucureştean, însă, e mult mai uşor să aibă o aplicaţie taxi în care să vadă pe mobil toate taxiurile dispobile, de la toate firmele, în loc să ia la rând, telefonic, să sune una câte una, să i se pună muzicîă şi să nu găsească”, a adăugat Dan.

De asemenea, el a spus că va prezenta propria viziune cu privire la modificarea Legii taximetriei, care se află în dezbaterea Comisiei de transporturi din Camera Deputaţilor. Nicuşor Dan a afirmat că va propune simplificarea şi ”updatarea în acord cu tehnologia zilelor noastre”.

După aceea este problema spinoasă, pentru care trebuie să existe o dezbatere, dacă trebuie să păstrăm limitarea numărului de licenţe sau dacă trebuie să liberalizăm. Aici încă nu am un punct de vedere”, a conchis deputatul independent.

Gabriela Firea: I-a abandonat pe bucureşteni şi a fugit în Parlament pentru o funcţie mai bine plătită, iar acum plânge de grija taximetriştilor de la firmele cu aplicaţie. Este o ipocrizie

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, afirmă că este o dovadă de ipocrizie din partea fostului consilier general şi actual deputat Nicuşor Dan de a „plânge de grija taximetriştilor de la firmele cu aplicaţii" după ce i-a abandonat pe bucureşteni pentru un post mai bine plătit în Parlament. Nicuşor Dan a spus că îl "măguleşte" faptul că primarul general se interesează de el, dar este vorba despre respectarea legii.

„Citeam azi-dimineaţă un anunţ cum un fost candidat la Primăria Capitalei, care a câştigat postul de consilier general şi care i-a abandonat pe bucureşteni după ce a obţinut acele voturi şi a fugit în Parlamentul României pentru o funcţie mai bine plătită, acum plânge de grija taximtriştilor de la firmele cu aplicaţii. Este o ipocirizie şi este culmea culmilor cum astfel de persoane care merg în Piaţa Victoriei şi spun că vor să îi dea jos pe penali pentru că încalcă legea, chiar ele sunt cele care sprijină persoanele penale. (...) Noi facem doar ce este potrivit, bine şi legal pentru bucureşteni, să benficieze de condiţii. Nu să vină oricine de pe stradă, să îşi pună aplicaţie şi să omoare un om. Pe urmă 10 bloggeri vin şi îl înjură pe primarul general", a declarat Gabriela Firea.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H