Nicuşor Dan, concert pentru strângerea de semnături. Tinerii s-au relaxat cu bere şi ţigări

Nicuşor Dan, preşedintele asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul", a organizat duminică un concert pentru strângerea de semnături pentru candidatura sa la Primăria Capitalei. La eveniment au participat foarte mulţi tineri, însă o parte din ei, cu vârste sub 18 ani, s-au relaxat cu bere şi ţigări.

RomaniaTV.net
23 apr. 2012, 07:59
Nicuşor Dan, concert pentru strângerea de semnături. Tinerii s-au relaxat cu bere şi ţigări

După ce i-a certat pe bucureşteni că sunt prea pasivi şi că nu se implică în dezvoltarea oraşului, Nicuşor Dan a sunat adunarea şi le-a cerut semnăturile, pentru a putea candida ca independent la funcţia de primar general. Deşi la evenimentul organizat de matematician consumul de băuturi alcoolice sau de narcotice a fost interzis, tinerii şi-au făcut de cap. Unii dintre ei chiar s-au relaxat în tribune cu „ţigări dubioase”, potrivit cancan.ro.

La evenimentul organizat la Arenele Romane de Nicuşor Dan, atmosfera a fost întreţinută de 16 formaţii şi artişti care au cântat pro bono pentru strângerea de semnături. Printre ei s-au numărat Bucharest Jazz Orchestra, Luna Amară şi Kumm. MC-ul evenimentului a fost Marius Vintilă.

Evenimentul a avut şi o denumire specială – Nicuşor Dan Experience.

Nicuşor Dan a fost olimpic internaţional la matematică şi a studiat în Franţa, obţinând doctoratul în matematică. El s-a întors, însă, în România, pentru a înfiinţa asociaţia „Salvaţi Bucureştiul”.

Precizările candidatului

În urma informaţiilor privind evenimentul de duminică, Nicuşor Dan a precizat că  „în incinta Arenelor Romane au existat, ca la orice concert, standuri în care s-au vândut (evident, contra cost) bǎuturi rǎcoritoare şi bere. Standurile respective nu au aparţinut organizatorilor, iar deţinǎtorii lor sunt responsabili pentru respectarea prevederilor legale privind vânzarea bǎuturilor alcoolice. Insinuarea cǎ asemenea produse ar fi fost oferite în schimbul semnǎturii este total lipsitǎ de temei”.

„Pe parcursul evenimentului s-au strâns peste 4000 de semnǎturi, toate de la persoane majore, dovadǎ fiind tabele de semnǎturi care cuprind datele de identificare ale semnatarilor, inclusiv data naşterii. În spaţiul în care s-a desfǎşurat evenimentul nu s-a vândut niciun afiş, cu atât mai puţin reclame la bere, aşa cum se afirmǎ în articol. Au fost vândute, ca formǎ de strângere de fonduri, exclusiv materiale promoţionale (insigne, tricouri şi sacoşe), prin care se promoveazǎ campania lui Nicuşor Dan. Insinuǎrile repetate în cursul articolului despre presupusul consum de „tigari cu un continut misterios”, acestea sunt pur şi simplu rǎu-voitoare. Amintesc cǎ în materialele de promovare a evenimentului a fost menţionat faptul cǎ este interzis accesul cu bǎuturi alcoolice, narcotice sau arme. Persoanele care au intrat în Arenele Romane au fost controlate de firma de pazǎ Zamolxis Squad”, mai precizează candidatul.