Nicuşor Dan, desfiinţat din cauza dezastrului din parcurile din Bucureşti. „Niciodată n-a fost așa o mizerie”

Multe dintre parcurile din Bucureşti par lăsate de izbelişte. Chiar dacă au mobilierul degradat, spaţiile verzi neîngrijite şi copacii plini de crengi uscate, nu sunt şanse ca starea dezastruoasă să se schimbe anul acesta deoarece Primăria Capitalei nu are bani pentru refacerea lor.

06 apr. 2022, 13:18
Nicuşor Dan, desfiinţat din cauza dezastrului din parcurile din Bucureşti. „Niciodată n-a fost așa o mizerie”

Nicuşor Dan a anunţat doar începerea tratamentului de combatere a căpuşelor în parcurile din Capitală. Primarul general a spus că acţiunea a început încă de luni.

„De asemenea, deratizarea e în desfășurare și suntem chiar înaintea programării, fiindcă timpul ne-a permis să facem și tratamente de deratizare exterioară. A avut loc deja un tratament de deratizare interioară în subsoluri, iar următorul va fi la toamnă.

Anul acesta suntem într-o situație mult mai bună decât cea din 2021; avem fondurile necesare și calendarul de lucru poate fi respectat”, a scris primarul general pe pagina sa de Facebook.

În parcuri au început deocamdată primele tratamente pentru căpușe, dintr-un total de patru programate anul acesta.

„Se desfășoară pe toată suprafața verde a Municipiului București. Asta înseamnă toate parcurile. Dezinsecția pentru țânțari o începem, sperăm noi, la jumătatea lunii mai, dacă vremea ne va permite”, a declarat Bogdan Pascu, administrator special, conform Ştirileprotv.

Citeşte şi: Gabriela Firea îl atacă pe Nicușor Dan după scumpirea gigacaloriei: Preţul va fi greu de suportat de bucureşteni. Noul preţ propus este de aproape două ori şi jumătate mai mare

Bucureştenii sunt însă nemulţumiţi de starea parcurilor din Capitală, administrate de ALPAB, autoritate aflată în subordinea Primăriei Capitalei.

„O mizerie mai mare ca acum n-a fost niciodată. Eu sunt în parcul ăsta din ’85, dar niciodată n-a fost așa o mizerie: gunoaie, parc nemăturat, oamenii care strângeau în fiecare dimineață. Nu mai e nimeni.”

Sunt copaci care au multă uscătură, cum e și ăla de acolo. Parcul are nevoie de întreținere, neapărat!”, sunt câteva dintre părerile bucureştenilor nemulţumiţi de municipalitatea condusă de Nicuşor Dan.

În 2021, au fost evaluaţi copacii uscaţi din parcul Cişmigiu care trebuie tăiaţi. De atunci nu s-a făcut nimic pentru că Primăria Capitalei nu are bani. În urmă cu câteva zile, o femeie a fost rănită de un arbore doborât de vântul puternic, în timp ce se plimba prin parc.

Chiar dacă Nicuşor Dan a alocat 500.000 de lei pentru a scăpa ciorile din parcul Cişmigiu, problema păsărilor care murdăresc tot nu a fost rezolvată.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, Alfred Hitchcock de Bucureşti, vrea să alunge ciorile din Parcul Cişmigiu cu peste 100.000 de euro. „Prima parte presupune realizarea unui studiu”

Administrația Lacuri Parcuri și Agrement (ALPAB) a alocat peste șase milioane de lei pentru curățenia parcurilor și încă 14 milioane pentru întreținerea lor. Capitala are mai puțin de 10 metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, în loc de 26, cât ar trebui să aibă, potrivit normelor Uniunii Europene.