Nicușor Dan, despre blocurile care rămân fără apă caldă în următoarea perioadă: ”Sunt 600 din 8.000 de blocuri, adică 7%. Dacă ai ghinion să fii în cei 7% nu e foarte plăcut”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a explicat că, în următoarea perioadă, 600 de blocuri din București vor rămâne fără alimentarea cu apă caldă. La aceste blocuri se vor efectua lucrări de reparații, primarul susținând că este mai bine ca aceste reparații să fie efectuate acum, decât la iarnă, când lipsa apei calde va fi resimțită mai mult.

03 iul. 2023, 22:17
Nicușor Dan, despre blocurile care rămân fără apă caldă în următoarea perioadă: ”Sunt 600 din 8.000 de blocuri, adică 7%. Dacă ai ghinion să fii în cei 7% nu e foarte plăcut”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a atenționat că 600 de blocuri din 8.000 vor rămâne fără apă caldă în perioada următoare, din cauza unor lucrări de reparații. Edilul a admis faptul că se va crea un disconfort pentru locuitorii din aceste blocuri, dar este de preferat ca aceste lucrări să fie făcute acum, când temperaturile sunt ridicate, decât la iarnă, atunci când lipsa apei calde se va resimți mai mult.

”Pe ceea ce facem noi, dacă sunt niște avarii, în loc să ne mirăm la iarnă, mai bine intervenim acum. Nu mai facem acele provizorate, care durează și ele o zi-două-trei, până când dai oamenilor sursă alternativă de apă caldă. Dacă avem o avarie mare, lucrăm acolo o săptămână-două. Nu e o situație generalizată la nivelul Bucureștiului. Va afecta 5-7% dintre locuitori. Sunt 600 din 8.000 de blocuri, adică 7%. Dacă ai ghinion să fii în cei 7% nu e foarte plăcut”, a precizat Nicușor Dan, într-o emisiune la B1.

Citește și  Se dau 4.000 de lei pe lună de la stat. Ce este „beneficiul de locuire” şi cine îl poate încasa

Nicușor Dan a detaliat situația, specificând că un caz special îl reprezintă nefuncționarea CET Grivița și conflictul administrativ existent la nivelul sectorului 1.

”Din cele 600 sunt vreo 200 care sunt generate de acest conflict de la Sectorul 1 și de nefuncționarea CET Grivița. CET Grivița, care e gestiontă de Consiliul Local Sector 1 și de Primăria Sector 1, dă doar 3% din cantitatea de energie termică a Bucureștiul numai că, în situația în care conductele sunt așa de vechi, e important ca sursa de căldură să fie aproape. Deci cele 15.000 de apartamente care sunt acoperite de CET Grivița, când funcționează CET Grivița nu au probleme, altfel noi trebuie să aducem apă de la capătul bulevardului Timișoara. E o oarecare distanță”, a precizat Dan.

Citește și  Nu picați în această capcană! Noi tentative de phishing pe rețelele de socializare, vizați fiind clienții celor mai mari bănci din România

Într-o situație delicată se află cele 200 de blocuri care nu pot beneficia de o alimentare corectă cu apă caldă, dar nu din cauza lucrărilor de reparații, ci din cauza blocajului la nivel administrativ.

”Aici e un blocaj administrativ. Prima oară când vorbim de termoficare și nu vorbim de bani, ci e un blocaj administrativ. E o companie în subordinea Consiliului Local Sector 1 și nu poate să plătească pentru că n-are bani în buget, bugetul a fost blocat, primarul zice că nu-l pune că are un conflict cu Consiliul, Consiliul acuză primarul. E o discuție care eu sper să se termine cât mai curând că sunt 200 de blocuri pentru care asta e sursa principală pentru care au apă sub parametri”, a explicat Nicușor Dan