Nicuşor Dan, îl contrazice pe Vlad Voiculescu: „Nicidecum Bucureştiul nu intră în carantină. Nu se pune această problemă”.

Nicuşor Dan a făcut mai multe declaraţii, marţi seară. Edilul l-a contrazis pe Vlad Voiculescu şi a declarat că nu se pune problema carantinării Capitalei.

08 dec. 2020, 21:09
Nicuşor Dan, îl contrazice pe Vlad Voiculescu: „Nicidecum Bucureştiul nu intră în carantină. Nu se pune această problemă”.

Nicuşor Dan spune că pentru moment nu se pune problema carantinării Capitalei. Primarul General a vorbit, de asemenea, despre problema apei calde şi căldurii din Bucureşti, dar şi despre soluţiile pentru deşeurile din Capitală.

Nicuşor Dan: Nu se pune problema carantinării Capitalei

„În primul rând, cum a fost preluată de presă informaţia nu e corect. Vom avea o discuţie într-adevăr şi e o discuţie ipotetică.

Azi am avut aproape 2 mii. E mult. Pe de altă parte, la DSP, anchetele epidemiologice sunt la zi. Orice persoană este confirmată pozitiv. în aceeaşi zi oamenii care au fost în contact sunt trecuţi în izolare. Din acest punct de vedere, situaţia e sub control. Am extins paturile la ATI. E complicat. Avem 20 de locuri la Colentina, 16 locuri de Victor Babeş, toate în pregătire, dar e complicat. Carantina se impune când un anumit indicator ajunge la o valoare. În Bucureşti este în jur de 5, nu suntem acolo.

Momentan nu se impune carantinarea. Sperăm să îl menţinem la această valoare. Decizia carantinării o va lua Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Transportul în comun şi la locul de muncă. Opinia lui Vlad Voiculescu a fost exprimată în spaţiul public şi trebuie luată aşa cum a fost dată. Vom discuta.”, a spus Nicuşor Dan.

De altfel, între Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu au existat diferitte clinciuri, iar între ei s-a produs o mare răceală. Deşi Dan este în funcţie de mai bine de două luni, Vlad Voiculescu nu a fost încă numit viceprimar al Capitalei

Nicuşor Dan despre rezultatul alegerilor parlamentare. E sau nu edilul Capitalei parte din PNL

„Am colaborat excelent cu guvernul, sunt convins că voi colabora excelent cu guvernul de dreapta care va guverna. Bucureştiul este un oraş important. Sunt convins că toate proiectele vor merge mai departe. Nu luăm încă metroul la primărie, însă vom face un bilet unic pentru metrou şi celelalte mijloace de transport, pentru că e mult mai comod aşa. Majoritatea circulă.

E bine că avem totuşi o majoritate de dreapta. Pe de altă parte, ne-a trecut glonţul pe la ureche. Dacă PSD câşiga Primăria Capitalei, avea acum un scor mai bun. E un efect simbolic al câştigătorului. Noi am avut criza, care evident a erodat partidul care a preluat guvernarea. Am fondat USR, am plecat atunci. Am explicat în şase argumente de ce am votat PNL la alegerile parlamentare. Acum, eu sunt un primar independent. Nu vreau să intru într-o polemică a USR, nu vreau să intru într-o asemenea analiză. Eu sunt foarte fericit că 3 ani jumătate nu mai avem alegeri. Am avut o şedinţă la Primărie pe care am pregătit-o cu USR şi PNL”

Ce se întâmplă cu apa caldă şi căldura din Capitală:

„Nu putem face mai mult decât am promis în campania electorală. Există un indicator. Câtă apă se pierde, această cantintate de apă e de trei ori mai multă decât acum trei ani. Asta e situaţia pe care am moştenit-o, oricum sistemul acesta mergea mai mult târâindu-se, erau nişte lucrări de cârpeală care se făcea în fiecare vară, însă anul acesta nu s-au făcut aceste lucrări de mentenanţă de cârpeală. Anul acesta nu putem decât să acţionăm cât se poate de repede la avarii. Am înfiinţat un call-center.

La schimbări bruşte de temperatură, există un sistem care nu poate pompa cât trebuie, iar pentru o temperatură de confort putem aştepta mai mult timp. Urmează trei luni pentru bucureşteni cum au fost aceste două săptămâni, din păcate.

Există un număr de telefon. O reparaţie durează mai puţin de 16 ore, în mai mult de 95% din cazuri, asta dacă nu se sparge altceva. Avem un call center, iar operatorul poate explica în funcţie de zona în care te aflii cât va dura avaria. Asta e tot ce putem face anul acesta!”

Despre problema deşeurilor din Bucureşti:

„În sectorul 1 e un conflict între Primărie şi operatorul de salubritate. Eu consider că un contract care e în derulare trebuie respectat. Primăria trebuie să plătească operatorul. Problema mare cu deşeurile este că trebuie să rezolvăm gunoaiele şi gropile de gunoi din jurul Bucureştiului.”

Citeşte şi: Bucureştenii îngheaţă de frig în apartamente: „Ne învelim cu două rânduri de pilote”