Nicuşor Dan, despre închiderea şcolilor în Capitală: „Este mai simplu să închizi focare decât să întrerupi activitatea cu totul”

Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei, a declarat pentru Educație Privată, că prima variantă teoretică pentru închiderea școlilor este cea localizată în focare. Acesta susţine că este mai simplu să închizi focare decât să întrerupi activitatea.

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 14:09
Nicuşor Dan, despre închiderea şcolilor în Capitală: „Este mai simplu să închizi focare decât să întrerupi activitatea cu totul”

„Am citit și eu Ordinul comun MS-MEC și am observat că acesta nu obligă, ci spune că se poate lua această măsură de închidere a școlilor. Sunt niște date pe care încă nu le am, o să merg mâine la DSP să văd în ce măsură au reușit să vadă pe harta Bucureștiului unde sunt focarele. Teoretic, e mai simplu să închizi focare decât să întrerupi activitatea cu totul”, a declarat Nicușor Dan.

Citeşte şi: Nicușor Dan a devenit oficial primarul general al Capitalei. Tribunalul București l-a validat în funcție

În Bucureşti rata de infectare a ajuns la 2,66 la mie.

Ludovic Orban susţine că, dacă Capitala va depăşi rata de infectare de 3 la mie, iar şcolile vor ajunge în regim online integral. „Este reglementat încă de la începutul școlilor. La indicele de peste 3 la mie este prevăzut ce înseamnă trecerea la scenariu roșu, și anume învățământ online”, a airmat Orban.

Județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 1,5 sunt următoarele:

București – 2,66
Alba – 2,35
Vâlcea – 2,32
Iași – 1,96
Bacău – 1,99
Neamț – 1,91
Teleorman – 1,74
Sălaj – 1,80
Sibiu – 1,73
Caraș-Severin – 1,64
Cluj – 1,66
Brașov – 1,55
Timiș – 1,56
Vaslui – 1,57
Ilfov – 1,50