Nicuşor Dan, despre propunerea de premier a PSD: Sevil Shhaideh face partea din gaşca Mazăre-Nicuşor Constantinescu

Nicușor Dan, președintele Uniunii Salvați România (USR), a declarat că propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru este inacceptabilă.

21 dec. 2016, 09:52
Nicuşor Dan, despre propunerea de premier a PSD: Sevil Shhaideh face partea din gaşca Mazăre-Nicuşor Constantinescu

UPDATE: Nicușor Dan a declarat miercuri, după consultările dintre USR şi preşedintele Klaus Iohannis, că formațiunea sa nu va vota un Guvern condus de Sevil Shhaideh. „În urma votului românilor, s-a conturat o majoritate. Această majoritate a propus un nume de prim-ministru care este Liviu Dragnea printr-un interpus. Nu o să votăm un astfel de Guvern, o să facem opoziție în Parlament”, a spus Nicușor Dan, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni.

Nicuşor Dan susţine că Sevil Shhaideh face partea din „gașca Mazăre-Nicușor Constantinescu” și nu are „anvergura necesară” pentru a exercita această funcție.

„Sevil Shhaideh este o persoană din gaşca Mazăre – Nicuşor Constantinescu care a venit în Ministerul Dezvoltării împreună cu PSD, este o persoană pe care am cunoscut-o personal care a susţinut mutilarea legii urbanismului care să permită investiţii imobiliare speculative”, a explicat Nicuşor Dan.

Preşedintele USR mai spune că Liviu Dragnea şi PSD sfidează cetăţenii cu o propunere de prim-ministru inacceptabilă.

„Liviu Dragnea şi PSD sfidează cetăţenii cu o propunere de prim-ministru inacceptabilă. Liviu Dragnea a anunţat o persoană fără anvergura necesară pentru prim-ministru. Singurul criteriu pe care l-a folosit a fost acela al unei persoane loiale care să nu rişte să ia partidul pentru perioada în care va fi prim-ministru, ceea ce este inacceptabil”, a declarat Nicuşor Dan.


Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în 2015, este propunerea coaliţiei PSD-ALDE pentru funcţia de prim ministru. Liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, au fost prezenţi miercuri la Cotroceni la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis privind numirea viitorului prim ministru.

Sevil Shhaideh, premierul propus de PSD. Vezi cine este şi cum arată declaraţia ei de avere