Nicușor Dan: ”Sunt țări europene în care e o normalitate să ai 19 grade în casă. Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare!

Nicușor Dan a venit cu noi precizări despre problema sistemului de termoficare. Primarul Capitalei spune că aproape 20% dintre blocurile bucureștene primesc căldură sub parametri pentru că altfel rețeaua de termoficare ar putea să ”crape”.

18 ian. 2021, 21:06
Nicușor Dan: ”Sunt țări europene în care e o normalitate să ai 19 grade în casă. Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare!
Sursa foto: Inquam

Nicușor Dan spune că sunt țări europene în care e o normalitate să ai 19 grade în casă. Acesta a atras atenția că suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare.

Nicușor Dan: Sunt țări europene unde 19 grade e o normalitate

”Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare. E rezultatul oamenilor care până acum nu au făcut nimic cât au fost la conducere. O să avem mâine o întâlnire cu constructorii ca să nu facem o licitație în gol. Iarna viitoare va fi mai bine.

Dacă am fi fost într-o zi normală, cu 5-6 grade, atunci am fi riscat să fie o presiune mai mare. Avaria nu depinde de temperetura de afară. Într-o zi foarte friguroasă nu îți permiți acest risc și dai mai puțin. Sunt undeva la 15-20% dintre blocuri care primesc căldură sub parametri. Sunt țări europene unde 19 grade e o normalitate. Normalul la noi nu contează. Lumea s-a obișnuit 22 de grade. Avem un call-center, unde răspundem mereu. Nu a fost o reacredință să nu putem rezolva în 24 de ore avaria. De obicei când reparăm într-o parte, crapă imediat în locul următor și avaria se prelungește până la 36 de ore.

Nu o să mai avem ierni cum a fost aceasta. Asta a fost o promisiune, trebuie înregistrată. De anul viitor va fi un număr de kilometri de țeavă nouă, izolată. Am reușit împreună cu ministrul Energiei și ministrul Finanțelor să scoatem ELCEN din datorie. Vor avea centrale mai mari și mai performante. Vom avea cost mai mic, vor produce energie termiă unde poluarea e mult mai mică.

Aceste zile sunt cele mai friguroase din această iarnă. Am avut o situație nu groyavă, dar rezonabilă. Acum avem niște zile friguroase, facem tot posibilul să fim aproape de normalitate, iarna viitoare va fi mult mai bine.

Toată rețeaua are 1.000 de kilometri. Sunt peste 200 de kilometrii afectați gravi, sunt vreo 60 de km pe care vrem anul acesta să îi facem pe bani proprii, restul se vor face din bani europeni. ”, a spus Nicușor Dan, la Digi 24.

Despre traficul din București. Când vom avea semafoare inteligente

”Am spus atunci că realizarea programului de descongestionare a traficului durează un an-doi. O parte importantă a poluării aerului vine de la mașinile care pornesc în intersecție, acest lucru va fi optimizat.”, a spus Primarul Captialei despre problemele traficului din București.

Nicușor Dan îi ia apărarea lui Ludovic Orban. Ce spune despre fostul premier

”E o dezbatere internă a PNL. După părerea mea Orban are trei merite. Unul că a stabilizat acest partid. Doi că a reușit să dea jos guvenrul Dăncilă și trei că a contribuit decisiv ca București are un guvern de dreapta. Acestea sunt cele trei merite, îl respect foarte mult.

Eu am o relație foarte corectă și bună cu oamenii din PNL. În special cu organizația București, lucrul ăsta nu o să se schimbe. ”, a mai adăugat Primarul General.

Care este adevărul despre relația dintre Nicușor Dan și Vlad Voiculescu

”Cu Vlad Voicuelscu cât a fost consilier general ne-am văzut de 10 ori în Primărie. Când s-a zis că nu am vorbit la telefon, nu eram nici eu primar pentru că știm bine ce s-a întâmplat cu validarea mandatului. Cred că e foarte bine că a ajuns ministru al Sănătății, are o expertiză foarte bună pe acest domeniu.”, a conchis acesta.

Amenzi pentru întârzierile STB

„Au început să fie afișate în stațiile de autobuz orarele de transport ale autobuzelor, cele reale. Este ceea ce spuneți, în sensul că este de presupus că o să avem același trafic și luni și marți și miercuri și joi și vineri, la aceeași oră, vor fi aceleași aglomerații de trafic. Este un orar fix.

Există o instituție care trebuie să supravegheze respectarea acestor orare, ea se numește Asociația de dezvoltare intercomunitară pentru transport public București Ilfov. Această instituție trebuie funcționalizată astfel încât să-și respecte atribuția de control asupra STB. Suntem în discuții cu contractul de delegare a serviciului de transport între Primăria Capitalei, Asociația aceasta și STB. În momentul în care vom semna, foarte curând, vor exista obligații foarte precise, vor exista sancțiuni pentru respectarea timpilor de parcurs”, a continuat Primarul General.

„Însă, tocmai aceasta este miza: prin acest contract de delegare a serviciului public să reușim să eficientizăm activitatea de transport, adică să încurajăm operatorii de transport. Să măsurăm care sunt rutele pe care este nevoie de mai multe mijloace de transport și mai ales să reușim să disciplinăm această activitate astfel încât să nu vedem trei autobuze unul după altul și ultimele două goale”, a conchis Dan.

Citește și: Gabriela Firea, atac furibund la Nicuşor Dan: E corupţie în văzul lumii!