Nicuşor Dan, despre valul de scumpiri: „În familia mea, se ocupă soţia”

Primarul Capitalei Nicuşor Dan nu s-a putut pronunţa cu privire la măsura în care sesizează scumpirile la utilităţi. Fiind întrebat de jurnalişti, el a răspuns că de aceste lucruri "se ocupă soţia".

30 aug. 2021, 12:04
Nicuşor Dan, despre valul de scumpiri: „În familia mea, se ocupă soţia”

Întrebat cum simte scumpirile şi dacă a primit o factură mai mare la gaze sau la energia electrică, Nicuşor Dan nu a putut să ofere un răspuns. „Personal, de ce se întâmplă, în familia mea se ocupă soţia”, a răspuns el, potrivit Digi24. El a completat însă că este „o întrebare foarte serioasă” în ceea ce priveşte preţul căldurii în iarna aceasta.

„Urmează să vedem, este din nou un întreg ciclu, gazul care vine la Romgaz, negocierea între Romgaz şi ELCEN, preţul gigacaloriei pe care urmează să îl fixeze ANRE, şi o eventuală hotărâre de guvern pentru consumatorii vulnerabili”, a mai precizat primarul Capitalei, potrivit sursei citate.

Facturi mai scumpe cu 80% la gaze. „În loc să inundăm piaţa cu gaz intern, am creat me­canismul perfect de scumpire”
Ministrul Mediului: De obicei cumpără soţia, nu prea fac cumpărături în piaţă, dar scumpirile sunt evidente

Nicuşor Dan nu este singurul care lasă cumpărăturile pe umerii soţiei. Ministrul Mediului Tanczos Barna a afirmat că scumpirile sunt evidente la toate produsele, chiar dacă de obicei nu el este cel care face cumpărăturile la piaţă, ci mai mult soţia, el fiind cel care de obicei duce plasa.

„De obicei cumpără soţia, nu prea fac cumpărături în piaţă, dar scumpirile sunt evidente. De exemplu, în domeniul în care lucrez s-a triplat preţul masei lemnoase, s-a triplat preţul cherestelei, s-a dublat preţul la fierul beton pentru că toate investiţiile sunt mai scumpe. Şi în piaţă se vede: scumpiri la toate produsele. Şi la apă minerală şi la celelalte. Dacă mă întrebaţi de pâine, la pâine avem alte preţuri, că noi avem pâine cu cartofi acasă, şi acolo preţurile sunt altfel. De obicei eu duc plasa”, a explicat Tanczos Barna, întrebat în briefiengul de presă de la Guvern dacă ştie ce produse s-au scumpit în ultima vreme şi dacă a fost în magazine sau la piaţă.

Ministrul Finanţelor, afectat de creşterea preţurilor. „Şi eu resimt aceste scumpiri, dar sunt convins că va exista o revenire”

Ministrul Mediului a adăugat că şi factura la curent s-a scumpit, pentru că valoarea acesteia timp de un an a variat între 100 şi 120 de lei, iar apoi a urmat o factură de regularizare de 1.900 de lei care a precizat că soţia sa a schimbat între timp contractul la energie electrică.

„Am schimbat prea târziu contractul sau furnizorul de energie electrică, drept urmare, vreun an de zile am primit facturi mici, de 100 de lei, de 120 de lei, după care am primit una de 1.900 de lei. De la 120 de lei pe un fel de pauşal probabil. Ştiu, pentru că eu am plătit factura. Deci, a fost o regularizare. Am plătit pauşal în fiecare lună 120 de lei. S-a mirat soţia mea că factura este prea mică până a venit factura de corecţie de 1.900 de lei”, a conchis Tanczos Barna.

Marcel Ciolacu: O treime dintre români sunt în pragul sărăciei, până să vină aceste scumpiri

„Până să stau de vorbă cu specialiştii din cadrul partidului, am crezut că avem de-a face cu o incompetenţă, de altfel lucru evident pentru acest guvern care din Guvernul României a devenit Guvernul coaliţiei şi acum s-a transformat într-un bazar. Aţi văzut că totul se negociază ca să rămână la guvernare, ca să aibă susţinere. Tot bugetul României şi toţi miniştrii sunt implicaţi într-o luptă internă de partid. Toate resursele României sunt folosite în acest moment într-o luptă internă de partid. Ce se întâmplă, de fapt? Noi avem un PIB de 230 de miliarde. Au venit statisticile şi ne-au spus că acest PIB este acelaşi ca în trimestrul unu de anul trecut. Atunci a început să fie un trepidaj la domnul Cîţu, care era şi ministrul Finanţelor, pentru că am ajuns la plafonul de îndatorare de 50 la sută. Conform legilor româneşti, Legea 59, când ajungi la 50 la sută eşti obligat să îngheţi toate veniturile românilor şi să vii cu un act normativ cu măsuri ca să scazi această datorie externă”, a declarat recent Marcel Ciolacu.