Nicuşor Dan este atent la program, de când este tată pentru a doua oară: „Încerc să ajung acasă la ora 18. Am noroc că am o soţie înţelegătoare”

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a vorbit miercuri despre problemele Bucureştiului, dar a dezvăluit şi aspecte din viaţa sa personală, mai ales că de curând i s-a născut al doilea copil, de data aceasta un băiat.

08 iun. 2022, 11:24
Nicuşor Dan este atent la program, de când este tată pentru a doua oară: „Încerc să ajung acasă la ora 18. Am noroc că am o soţie înţelegătoare”

Nicuşor Dan a explicat ce piedici a împiedicat de când a preluat mandatul de primar şi susţine că pentru a putea administra eficient un oraş de mărimea Bucureştiului îţi trebuie cel puţin zece ani de experienţă.

„Cred ca iti trebuie cel putin 10 ani in administratie ca sa intelegi scurtaturile si sa poti lucra cat mai repede si eficient. Lucrurile sunt dificile pentru ca orice act trebuie semnat de cate 5 persoane. Exista doua mari frici, una de curtea de conturi si una de parchete. E adevarat, exista un blocaj, mai ales in urbanism. Noi am mostenit mai mult de 200 de litigii pe autorizatii.”, a spus Nicuşor Dan la Radio Guerrilla.

Întrebat cum reuşeşte să jongleze îndatoririle de serviciu cu cele din viaţa personală, mai ales după naşterea fiului său, edilul a ţinut să-şi laude soţia, dar spune că şi el are grijă să fie cât mai mult prezent în viaţa de familie.

Citeşte şi: Sindicatul Europol a publicat video-ul cu Nicușor Dan care a traversat cu fetița în brațe printr-un loc nepermis. „Nu face ca Nicușor”

„Din fericire am o sotie foarte ingaduitoare, care a avut grija si de fetita in timpul sarcinii. Acum incerc sa ajung la 6 acasa, o sa vina si soacra sa ne ajute, ne descurcam”, a mai spus primarul Capitalei.

Nicuşor Dan a amintit din nou de problemele pe care le-a găsit în primărie atunci când a preluat mandatul, cea mai gravă fiind blocarea conturilor instituţiei, dar spune că a reuşit să le rezolve şi chiar susţine că acum se poate împrumuta la dobânzi mai mici decât cele la care o face Guvernul.

„Am insanatosit financiar capitala, pentru ca am gasit conturile blocate, 5 luni am avut mari probleme. Acum suntem credibili, ne putem imprumuta si ne-am imprumutat mai ieftin decat guvernul.”, a adăugat edilul.

Citeşte şi: Sondaj exploziv: 60% dintre români vor un lider politic autoritar, iar 50% cred că lumea e condusă de forțe oculte. Încrederea în democrație și guvern, la pământ / Doar 13% dintre români vor Ucraina în UE