Nicuşor Dan explică de ce bucureştenii îngheaţă în apartamente: „Sunt trei probleme”

Nicuşor Dan a explicat de ce bucureştenii îngheaţă zilele acestea în apartamente. Primarul Capitalei dă vina pe Elcen, care nu a terminat la timp reviziile.

15 oct. 2021, 14:42
Nicuşor Dan explică de ce bucureştenii îngheaţă în apartamente: „Sunt trei probleme”
Nicuşor Dan explică de ce bucureştenii îngheaţă în apartamente: "Sunt trei probleme"

Deşi bucureştenii îngheaţă în apartamente, Nicuşor Dan îi asigură în continuare că iarna aceasta va fi mai bine decât în anii trecuţi. Primarul Capitalei a declarat că vara aceasta s-au făcut lucrări de reparaţii pe avariile existente în reţeaua de termoficare.

Nicuşor Dan explică de ce bucureştenii îngheaţă în apartamente

„Anul acesta s-au facut cam 15 kilometri din reţeau de termoficare. Vara aceasta s-au facut lucrari de reparatii pe avariile existente, iarna asta va fi putin mai bine. Sunt relativ optimist ca o sa reusim sa achizitionam ELCEN. Ce se intampla in zilele astea, pentru ca e multa lume nemultumita, sunt trei probleme: Elcen nu si-a terminat reviziile si nu da cantitatea de caldura pe care ar trebui sa o dea, două centrale nu funcţionează azi. De asemenea, prognoza meteo spunea că vremea rece o să vină pe 20 octombrie, astfel că nu au putut fi finalizate la timp lucrările din cauza cărora Cet Progresu nu funcţionează.”, a precizat primarul Capitalei la Europa Fm.

Citeşte şi Ce spune Nicuşor Dan despre carantinarea Bucureştiului: „Mă îngrijorează numărul mare de infectări”

De asemenea, edilul a explicat şi ce se întâmplă cu subvenţia la căldură acordată de primărie bucureştenilor.

„În momentul asta, inainte de 1 noimebrie, Elcen ne vinde gigacaloria cu 206 lei, pretul de productie plus transport este de 490 de lei, 325 de lei sunt platiti de primarie. Estimarea este ca pretul total al gigacaloriei o sa fie undeva la 600 de lei. Noi avem un contract cu comisia europeana care ne da bani sa reparam conductele. cand o sa aflam tariful stabilit de anre o sa vedem cati bani o sa subvenţionăm”, a declarat Nicuşor Dan.

Citeşte şi Nicuşor Dan aruncă vina pe administraţia Gabrielei Firea pentru nereuşitele sale în primul an de mandat. „În ultimele 11 luni am reuşit să evităm falimentul. Am plătit datoriile vechii administraţii pentru târguri şi bâlciuri”

Iată lista blocurilor din Capitală în care sunt probleme cu furnizarea agentului termic

functionare_sistem_termoficare

Nicuşor Dan a amintit că vara aceasta s-au realizat lucrări de reparaţii a avariilor şi a estimat că iarna aceasta va fi puţin mai bine decât în precedenta.

„Am semnat finanţarea cu Comisia Europeană pentru 210 kilometri de reţea principală, aproximativ 300 de milioane de euro, o să începem această lucrare din vara anului viitor. Contractele sunt atribuite pe alţi 40 de kilometri şi la fel o să facem în cursul anului viitor. Sunt relativ optimist că o să reuşim să achiziţionăm ELCEN. O parte din problemă e că avem într-o companie transport, într-o companie producţia de energie”, a adăugat primarul general.