Nicușor Dan, gata pentru un nou mandat din 2024: „Gabriela Firea a adus Bucureștiul în faliment!” / Marile lucrări la conducte sunt aproape gata

Nicușor Dan se pregătește de cel de-al doilea mandat. Primarul Capitalei a profitat de ocazie și a lansat un nou atac la adresa fostului primar, Gabriela Firea. 

16 aug. 2023, 22:56
Nicușor Dan, gata pentru un nou mandat din 2024: „Gabriela Firea a adus Bucureștiul în faliment!” / Marile lucrări la conducte sunt aproape gata

Potrivit lui Nicușor Dan, Gabriela Firea a adus PMB-ul în pragul falimentului.

„În ceea ce o privește pe Gabriela Firea, eu pot să spun, dincolo de acest scandal în care, repet, nu am vrut să intru, a fost un primar extrem, extrem de slab pentru București.

A dus literalmente Primăria în faliment. Am găsit 3 miliarde de lei datorii curente și conturile blocate, a dus RADET-ul în faliment, a dus Societatea de Transport aproape de faliment și nu am văzut niciun mare proiect, nicio direcție în care orașul ăsta să meargă.

În schimb, am văzut fel de fel de cheltuieli aiurea care nu au dus orașul ăsta în nicio direcție”, a comentat Nicușor Dan, la TV Digi24.

Actualul șef de la primărie nu știe dacă Firea va mai avea curajul de a candida pentru PMB, după scandalul azilelor.

„Asta depinde de PSD, mai este un an până atunci, nu am văzut însă o preocupare la PSD pentru proiecte sănătoase pe infrastructură, pe termie, pe transportul public care să rezolve marile probleme ale acestui oraș”, a comentat Nicușor Dan.

Fondatorul USB și USR speră că va obține un nou mandat din 2024.

„Eu doresc să fiu candidat și doresc să fiu candidatul dreptei așa cum am fost în 2020″, a mai transmis oficialul.

Nicușor Dan îl pune la punct pe Marcel Ciolacu

De asemenea, Nicușor Dan a ținut să-i răspundă și premierului PSD Marcel Ciolacu.

„Este exact o declarație tipic politicianistă, populistă. Iei un fapt real și îl scoți din context și spui că este permanent.

Nu vorbește de faptul că am plătit pe termie de 3 ori mai mult decât media ultimilor 10 ani, nici de faptul că pierdem mai puțin după ce în ultimii 10 ani am pierdut tot mai mult, nici de marile investiții pe care le-am făcut. Nu l-am văzut pe dl Ciolacu să fie la fel de vehement când dl Oprescu (Sorin Oprescu, primar general în perioada 2008-2015, n.r.) nu plătea subvenția, la sensul cel mai propriu, sau când doamna Firea ducea RADET-ul în faliment.

(…) În sfârșit, noi am început să facem acele mari lucrări și acestea costă câteva zile în care oamenii au rămas fără apă caldă”, a mai declarat Dan.

Joi, tot Bucureștiul va avea apă caldă, promite Nicușor Dan

Nicușor Dan a admis că jumătate din blocurile din București nu au apă caldă, dar a precizat că această situație se va încheia joi, când vor fi gata lucrările de înlocuire a unor conducte.

Marcel Ciolacu a lansat recent, într-o ședință de Guvern, un atac la adresa lui Nicușor Dan.

„Nu reușesc totuși să realizez cum este posibil în aceste condiții ca în capitala României primarul Nicușor Dan să condamne în continuare, și acest an, sute de mii de locuitori să se spele luni întregi cu apă rece. Mi se pare inuman și degradant și asta la trei ani după ce domnul primar a promis revoluția apei calde”, a mai comentat Dan.