Nicușor Dan îl ameninţă pe Gigi Becali cu un nou proces. Acuzaţii grave lansate la adresa patronului lui FCSB

Nicuţor Dan susţine că FCSB n-a respectat contractul de închiriere pentru Arena Națională și n-a achitat contravaloarea a 2.000 de scaune rupte sau deteriorate pe parcursul primăverii, la meciurile susținute pe cel mai mare stadion din România. 

15 iun. 2022, 13:45
Nicușor Dan îl ameninţă pe Gigi Becali cu un nou proces. Acuzaţii grave lansate la adresa patronului lui FCSB
Nicușor Dan îl ameninţă pe Gigi Becali cu un nou proces

Nicușor Dan îl ameninţă pe Gigi Becali cu un nou proces. FCSB are o relație extrem de tensionată cu cei care administrează Arena Națională. După ce în urmă cu câteva luni a pierdut definitiv un proces cu Primăria, pentru o sumă de 200.000 de euro, clubul lui Gigi Becali e foarte aproape să fie din nou chemat în instanță de administrația Nicușor Dan.  Motivul_ la meciurile disputate pe parcursul acestui an, pe teren propriu, au fost distruse în jur de 2.000 de scaune!  Conform înțelegerii dintre Primărie și FCSB, chiriașul are obligația de a suporta costurile de înlocuire a acestora. Marea majoritate a scaunelor deteriorate sau chiar rupte complet sunt în peluza în care au stat suporterii celor de la FCSB.

Nicuşor Dan se laudă cu „gaura neagră” numită Arena Naţională. Calculul dezastrului: încasări modeste, cheltuieli uriaşe!

În 2022, FCSB a susținut 9 jocuri pe Arena Naţională, în calitate de gazdă. Cea mai mare asistență a fost la derby-ul cu Universitatea Craiova, scor 0-2, când au fost prezenți aproape 25.000 de spectatori, în vreme ce la confruntarea cu FC Voluntari, scor 1-0, din ultima etapă a sezonului regulat, în tribune au luat loc doar 3.700 de fani. Chiria și costurile sistemului de operare se ridică la 23.000-24.000 de euro per meci, ceea ce înseamnă, că pentru cele 9 meciuri, FCSB a avut de plată peste 200.000 de euro, scrie GSP. În acestă primăvară, FCSB a pierdut definitiv un proces cu Primăria și va fi silită să achite alţi 200.000 de euro.  Suma e echivalentul chiriei unor meciuri disputate pe Arenă pe care Gigi Becali n-a dorit să o plătească. El a susținut că în vara lui 2017, când s-a înlocuit gazonul și primar era Gabriela Firea, ar fi contribuit și el la costurile de schimbare, având promisiunea Primăriei că va fi scutit de chirie în cuantumul respectivelor sume. Nicușor Dan a explicat că n-a existat niciun document care să conțină așa ceva și a apelat la Justiție, care i-a dat câștig de cauză.

Arena Națională, în prăpastie financiară. Cifrele negative ale celui mai scump stadion din România, administrat de Primăria Capitalei | EXCLUSIV

FCSB și-a arătat dorința de a evolua pe „Arcul de Triumf” sau pe „Steaua”, dar din diverse motive acestea nu vor fi disponibile nici în sezonul următor pentru clubul lui Gigi Becali. Arena din Ghencea e interzisă celor de la FCSB, din cauza proceselor care au existat și care încă mai există între CSA Steaua și FCSB, în vreme ce pe Arcul de Triumf nu pot să închirieze decât federațiile sportive, pentru echipele naționale, prin intermediul unui contract de colaborare, nu însă și cluburile private. Astfel, FCSB va anunţa oficial, ca teren propriu pentru sezonul 2022-2023, tot Arena Naţională!