Nicuşor Dan impune măsuri draconice în Primăria Bucureşti, ignorând chiar şi justificările medicale: „Masca de protecţie este OBLIGATORIE. Nu vor fi acceptate motive de orice natură, ca „îmi curge sânge din nas”

Angajații din Primăria Capitalei au primit o notă internă de la primarul general Nicușor Dan prin care sunt anunțați de faptul că de la 1 iulie în această instituție se intră doar pe bază de card nominal, ieșirile și intrările se pontează, iar masca este obligatorie.

02 iul. 2021, 18:53
Nicuşor Dan impune măsuri draconice în Primăria Bucureşti, ignorând chiar şi justificările medicale: „Masca de protecţie este OBLIGATORIE. Nu vor fi acceptate motive de orice natură, ca „îmi curge sânge din nas”

Nota trimisă de Nicuşor Dan angajaţilor primăriei precizează că nu se va tolera nicio abatere de la regula purtării măştii, nefiind luate în calcul nici măcar motivările medicale, cum ar fi imposibilitatea de a respira sau sângerările nazale.

„Începând cu data de 1.07.2021 accesul în sediul Primăriei Municipiului București se face DOAR pe bază de card nominal, astfel:

Intrarea se face prin intrarea principală din „Regina Elisabeta”, iar ieșirea prin cele două ieșiri laterale”, se arată în adresa semnată de Nicușor Dan, trimisă direcțiilor din PMB.

Potrivit documentului, purtarea cardului la vedere este obligatorie pe toată durata prezenței în instituție.

Salariații au acces în instituție exclusiv pe bază de card nominal, care monitorizează intrările și ieșirile și demonstrează prezența acestora în sediul instituției.

Nicuşor Dan îi ameninţă cu sancțiuni pentru cei care pontează în numele colegilor

Angajații care pontează și pentru alți colegi vor fi sancționați.

„Constituie abatere disciplinară și se sancționează punctajul multiplu. Este total interzis pontajul unui angajat pentru mai multe persoane/colegi.

Constituie abatere disciplinară și se sancționează înstrăinearea sub oirce formă a cardului nominal de acces cât și nerespectarea regulilor din prezenta notă”, se mai arată în documentul publicat de Gândul.ro.

Porivit documentului, emiterea unui nou card de acces va putea fi făcută doar contra sumei de 250 de lei.

Mai mult, angajații trebuie să completeze un tabel în care să justifice motivele pentru care lipsesc din instituie, cum ar fi „munca de teren”, pauze de masă, sau fumat.

În ceea ce privește masca de protecție, această se poartă în mod obligatoriu și nu se acceptă niciun fel de motive pentru lipsa ei:

„Purtarea măștii de protecție este OBLIGATORIE. Nu vor fi acceptate motive de orice natură. (Exemplu: Am uitat-o, M-am vaccinat, îmi curge sânge din nas, Nu pot să respir, Nu mai este obligatorie, S-a rupt și nu mai am alta)”, se arată în documentul semnat de Nicușor Dan.

Poliția locală va aplica amenzi celor care nu respectă aceată măsură.

Citeşte şi: Radu Oprea, purtător de cuvânt al PSD, despre PNRR: „Suntem corigenţi pe toamnă. 13 din cele 24 de state au fost deja evaluate pozitiv, urmând să primească avansul”