Nicuşor Dan, în 2021 (Era Digitalizării): Bucureștiul are nevoie de meseriași, care pot lucra cu lemnul, cu fierul sau cu ipsosul!

În Era Digitalizării, a criptomonedelor şi în plină globalizare, primarul Capitalei vorbeşte despre importanţa meşterilor care "pot lucra cu lemnul, fierului şi ipsosul"-

12 mart. 2021, 11:03
Nicuşor Dan, în 2021 (Era Digitalizării): Bucureștiul are nevoie de meseriași, care pot lucra cu lemnul, cu fierul sau cu ipsosul!

Nicuşor Dan, în 2021 (Era Digitalizării). Edilul Bucureştiului spune că oraşul are nevoie de meseriași buni, de oameni care știu să renoveze și să restaureze clădiri și monumente.

Nicuşor Dan, în 2021 (Era Digitalizării): Bucureștiul are nevoie de meseriași, care pot lucra cu lemnul, cu fierul sau cu ipsosul!

„Am ținut să fiu de față la evenimentul „Meserii legendare”, care a avut loc ieri la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din București, ocazie cu care am exprimat respectul meu pentru meseriașii bucureșteni, cei care și-au făcut și își fac meseriile bine și cu pasiune.

La fel ca patrimoniul construit al Capitalei, pe care-l prețuim, există și un patrimoniu viu al orașului, format din oameni și din meseriile lor, pe care trebuie de asemenea să îl cunoaștem și să-l apreciem. Bucureștiul are nevoie de meseriași buni, de oameni care știu să renoveze și să restaureze clădiri și monumente, care pot lucra cu lemnul, cu fierul sau cu ipsosul, care să ne ajute să punem în valoare patrimoniul istoric al orașului.

În același timp, în economia circulară pe care ne propunem să o dezvoltăm la nivel european, rolul meseriașilor crește, iar a investi în educația lor e un obiectiv inclusiv al Primăriei Capitalei. Respectul pentru mediu, respectul pentru patrimoniu și respectul pentru muncă merg împreună pentru a crea un oraș mai funcțional și mai curat, dar și o comunitate locală mai unită.”, a spus Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, în urmă cu câteva zile, la Digi24, că Bucureștiul trebuie să respecte Planul Urbanistic General (PUG) din 2000 și să construiască locuri pentru locuit, activități economice, școli, unități sanitare și spații verzi, pentru care există fonduri europene. El de asemenea a spus că dezvoltarea de tip “blocuri între blocuri” trebuie să înceteze. Administrația locală va avea un nou PUG actualizat în câțiva ani, precizează primarul.

“În anul 2000, când s-a făcut Planul Urbanistic General (PUG), adică legea de construire în București, el s-a făcut echilibrat, în sensul că în el s-au prevăzut locuri de locuit, locuri pentru activități economice, școli, unități sanitare și spații verzi. Noi, ca administrație locală, de 20 ani de ani n-am fost în stare să facem din acele spații verzi care erau teoretice, dar pentru care se păstrase locul în PUG, spații verzi efective.”, spunea Nicuşor Dan.

Am ținut să fiu de față la evenimentul „Meserii legendare”, care a avut loc ieri la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din…

Publicată de Nicușor Dan pe Joi, 11 martie 2021

Citeşte şi: Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Nicuşor Dan: Sper ca Guvernul să înţeleagă necesitatea unei alocari substanţiale pentru Bucureşti