Nicuşor Dan: În ipoteza în care opoziţia are un candidat unic şi nu voi fi eu acela nu o să candidez

Candidatul USR - PLUS la alegerilor pentru Primăria Capitalei va fi stabilit conform protocolului alianţei, a declarat Nicuşor Dan, la Digi24. În opinia sa, candidatul ar trebui stabilit pe baza unui sondaj de opinie. În eventualitatea în care liberalii acceptă ca persoana susţinută de ei să fie măsurată în sondaj alături de cei propuşi de Alianţa USR-PLUS, iar în urma sondajului este stabilit un candidat comun susţinut de PNL, USR şi PLUS, altul decât el, Nicuşor Dan a anunţat că nu va mai candida.

RomaniaTV.net
13 dec. 2019, 10:17
Nicuşor Dan: În ipoteza în care opoziţia are un candidat unic şi nu voi fi eu acela nu o să candidez

„Este o decizie pe care urmează să o ia organizația conform protocolului Alianței. O să urmeze o competiție internă cât mai democratică. O să existe o campanie internă, prima întrebare este dacă va fi între toate partidele de opoziție, este o întrebare care încă nu are răspuns. Eu cred că dacă PNL o să vină într-o discuție cu USR-PLUS este o opțiune deschisă, o campanie pentru toată lumea deodată.

Urmează apoi o procedură de desemnare și eu susțin foarte ferm că există o singură modalitate de desemnare și anume sondajul de opinie, pentru că sondajul îți spune ce vrea tot publicul. Dacă faci alegeri primare, asta îți spune doar ce vrea o bulă de susținători”, a declarat Nicuşor Dan la Digi24.

Nicuşor Dan a susţinut că, potrivit unui sondaj realizat în luna august, Gabriela Firea avea 30%, fiind urmată el cu 28% şi Rareş Bogdan. Contracandidatul său din cadrul Alianţei USR – PLUS avea doar 12%. 

Pe de altă parte, Nicuşor Dan a explicat că în eventualitatea în care liberalii acceptă ca persoana susţinută de ei să fie măsurată în sondaj alături de cei propuşi de Alianţa USR-PLUS, iar în urma sondajului este stabilit un candidat comun susţinut de PNL, USR şi PLUS, altul decât el, nu va mai candida.

„Eu, în ipoteza în care opoziția o să aibă candidat unic și acela nu voi fi eu, nu o să candidez. Într-o multitudine de alte ipoteze, rămân în cursă. Eu sunt foarte optimist pentru că există o presiune publică consistentă de a avea candidat unic”, a mai spus Nicuşor Dan.