Nicușor Dan, întâlnire cu liderii coaliției pentru deblocarea bugetului Capitalei: „Trebuie să reparăm un buget construit ani de zile în mod voit eronat”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a avut miercuri seara o întâlnire cu liderii din București ai coaliției de guvernare pentru a discuta despre deblocarea bugetului din Capitală.

05 mai 2021, 22:27
Nicușor Dan, întâlnire cu liderii coaliției pentru deblocarea bugetului Capitalei: „Trebuie să reparăm un buget construit ani de zile în mod voit eronat”

„Am avut în această seară un dialog online cu reprezentanții USR PLUS, PNL și PMP din București, pentru a avansa pe tema realizării bugetului Capitalei. Alături de mine, la întâlnire au participat Vlad Voiculescu, Horia Tomescu și Cosmin Smighelschi (USR PLUS), Violeta Alexandru, Stelian Bujduveanu, Răzvan Socolovici și Diana Mardarovici (PNL), Andrei Ionescu și Sebastian Moise (PMP).

A fost un dialog echilibrat, în care am căutat căi de a rezolva lucrurile în interesul bucureștenilor. În numele USR PLUS, Vlad Voiculescu a solicitat noi date tehnice cu privire la buget, urmând ca în următoarele 24 de ore, în cadrul organizației, să se facă o nouă analiză, astfel încât să ne apropiem cu toții de o soluție.

Discuțiile vor continua mâine seară și sper să ajungem cât mai curând la un acord, ținând cont atât de prioritățile comune, cât și de constrângerile momentului”, a scris Nicușor Dan pe Facebook după întâlnire.

Știre inițială 

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că astăzi, de la ora 19.00, va avea o întâlnire cu liderii din București ai coaliției de guvernare pentru a discuta despre deblocarea bugetului din Capitală.

Prezenți la această întâlnire vor fi Vlad Voiculescu, Cosmin Smighelschi, Horia Tomescu (USR PLUS), Violeta Alexandru, Stelian Bujduveanu, Diana Mardarovici (PNL), dar și Sebastian Moise și Andrei Ionescu (PMP), potrivit unor surse politice citate de news.ro.

„Am agreat pentru astăzi la ora 19.00 un nou dialog cu liderii Coaliției din București, pentru finalizarea, cât mai urgent, a votului pe buget.

Am încredere că interesele bucureștenilor și rațiunea vor avea întâietate. Vom discuta strict de buget. Nu avem foarte multe variante la dispoziție. Trebuie să reparăm din mers un buget construit ani de zile în mod voit eronat, iar asta se face cu inteligență și cu tact, fără a afecta funcționarea serviciilor publice”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Proiectul bugetului Capitalei a fost respins, miercuri, în ședința Consiliului General, înregistrându-se 17 voturi „pentru”, 22 „împotriva” și 14 abțineri.