Nicuşor Dan, învins în instanţă şi obligat la plata unor sume record

Publicat: Marţi, 25 August 2020 14:59 // Actualizat: Marţi, 25 August 2020 14:59 // Sursa: romaniatv.net

Deputatul Nicușor Dan și asociațiile civice pe care acesta le controlează au fost obligați de judecători la plata unor daune-record în favoarea companiilor care dezvoltă proiectul One Floreasca City, potrivit psnews.ro.

Nicușor Dan a pierdut procesul prin care a încercat să blocheze proiectul imobiliar de la Hala Ford din Cartierul Floreasca – One Floreasca City. Magistraţii i-au respins acțiunea de anulare a acordului de mediu pentru acest proiect, dar l-au obligat şi la plata unor despăgubiri-record, anunţă sursa citată.

Asociațiile folosite de Nicușor Dan în instanța pentru a bloca One Floreasca City – Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală și Asociația Salvați Bucureștiul au de plătit dezvoltatorilor One Mircea Eliade Properties SRL și Auchan România SA peste 150.000 de lei (circa 31.000 de euro), drept cheltuieli de judecată.

Proiectul One Floreasca City, în valoare de peste 100 milioane de euro, este dezvoltat de One United în parteneriat cu Auchan, pe terenul aferent vechii platforme Automatica din București.

"Respinge cererea modificată formulată de reclamanta Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală și cererea formulată de reclamanta Asociația Salvați Bucureștiul ca neîntemeiate. Admite cererea de intervenție accesorie formulată de Asociația Lexcivica în sprijinul pârâtei One Mircea Eliade Properties SRL.

Obligă reclamantele la plata către pârâta One Mircea Eliade Properties SRL a sumei de 55.121,99 lei cu titlu de cheltuieli de judecată și la plata către pârâta Auchan România SA a sumei de 100.658,63 lei cu titlu de cheltuieli de judecată", se arată în dispozitivul sentinței Tribunalului București.

Asta după ce anul trecut Nicușor Dan – prin Asociația Salvați Bucureștiul și Asociația SOS Orașul a fost obligat de judecători să plătească acelorași dezvoltatori 10.000 de euro, în procesul pierdut de activist, în care acesta ceruse judecătorilor să suspende lucrările la proiectul One Floreasca City.

Astfel, instanța de recurs a casat sentința profund nelegală pronunțată în fond de Tribunalul București și, în rejudecare, a respins în totalitate cererea de suspendare a actelor administrative în baza cărora se începuse deja edificarea proiectului.

Instanța a stabilit că proiectul One Floreasca City nu generează nicio pagubă pentru locuitorii cartierului Floreasca. Totodată, judecătorii au confirmat că actele folosite de investitori pentru începerea lucrărilor (planul urbanistic zonal, acordul de mediu și autorizația de construire) au fost și rămân perfect valabile.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Asociaţia Salvaţi Bucureştiul Nicuşor Dan One Floreasca City One United
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H