Nicuşor Dan, ironizat de o fostă colegă de la USR: Clipește de două ori dacă te lasă Ludovic cu pușculița goală

USR-iştii reacţionează după ce primarul general Nicuşor Dan şi-a anunţat susţinerea pentru PNL la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Senatorul Florina Presadă, fostă colegă de partid a lui Nicuşor Dan, îl ironizează pe acesta după ce a spus că PNL și Orban sunt cele mai bune opțiuni pentru guvernare: "Nicușor, clipește de două ori dacă te lasă Ludovic cu pușculița goală".

02 dec. 2020, 17:47
Nicuşor Dan, ironizat de o fostă colegă de la USR: Clipește de două ori dacă te lasă Ludovic cu pușculița goală

Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, care este opţiunea sa la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie. Primarul general a declarat că va vota cu PNL, în detrimentul USR, partidul pe care l-a fondat.

„Consider obligatoriu să trimitem PSD în Opoziţie după tot răul pe care l-a făcut României şi Bucureştiului şi pentru asta trebuie să ieşim duminică în număr mare la vot.

Opţiunea mea pentru votul de duminică este PNL. Consider că un Guvern PNL puternic este cea mai bună variantă pe care are o are România în acest moment”, a anunţat Nicuşor Dan.

Anunțul lui Nicușor Dan că va vota cu PNL la alegerile de duminică i-a iritat pe USR-işti.

„Eu știu cât m-am luptat inclusiv cu ciuma galbenă timp de 4 ani în Parlament. Să spui tu, Nicușor Dan, că PNL și Orban sunt cele mai bune opțiuni pentru guvernare, este o aberație. Nicușor, clipește de două ori dacă te lasă Ludovic cu pușculița goală. În rest, rămâne cum am stabilit: ne vedem la guvernare! Iubiți România cu ochii deschiși!”, a scris senatorul USR Florina Presadă pe Facebook.

 

Dacian Cioloş: Decizia lui Nicuşor Dan de a susţine PNL, alegerea lui; să aplice programul cu care a câştigat

Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, a precizat miercuri că declaraţiile prin care primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a exprimat susţinerea faţă de PNL reprezintă o alegere politică şi îi cere acestuia să aplice programul cu care edilul a câştigat la alegerile locale.

„E alegerea lui, o respectăm, e treaba lui, el decide ce vrea să facă cu viitorul lui politic. Pe noi ne interesează ca bucureştenii să fie bine guvernaţi. Şi câtă vreme o să ţină cont de agenda oamenilor şi de programul cu care a câştigat alegerile – pentru care noi l-am susţinut – o să aibă sprijinul nostru”, a spus Dacian Cioloş pentru Agerpres.

Dacian Cioloş a subliniat că, pentru reprezentanţii USR PLUS, cel mai important este ca lucrurile să se schimbe în bine în România şi că acest aspect îl preocupă mai mult decât declaraţiile politice.

„Vor decide alegătorii, ei vor taxa cum vor crede de cuviinţă astfel de mişcări politice. Cum am spus, pe noi ne interesează – şi când l-am susţinut la Primărie şi acum când ne prezentăm programul de guvernare – pe noi ne interesează să se schimbe lucrurile în bine în România. Şmecheriile politice şi mişcările astea, când iei oameni de la un partid şi îi pui pe listă şi aşa mai departe, o să decidă alegătorii cum tratează ei decizii de genul acesta. Nicuşor Dan are în continuare susţinerea noastră dacă va pune în aplicare programul cu care a câştigat primăria, pentru care l-am susţinut şi noi”, a mai spus Cioloş.