Nicușor Dan l-a demis pe șeful Serviciului Sănătate și Securitate după ce o statuie din instituție a căzut peste un copil. Care este starea de sănătate a băiețelului

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan l-a demis pe șeful Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă după ce o statuie din instituție a căzut peste un copil de 7 ani.

26 aug. 2022, 15:37
Nicușor Dan l-a demis pe șeful Serviciului Sănătate și Securitate după ce o statuie din instituție a căzut peste un copil. Care este starea de sănătate a băiețelului

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat vineri că l-a demis pe șeful Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă după accidentul din 22 august în care o statuie din holul instituției a căzut peste un copil de 7 ani.

Citește și Copilul rănit în sediul Primăriei Capitalei a fost operat. Care este starea de sănătate a micuțului. Poliția caută vinovații

„În urma accidentului din 22 august din holul Primăriei Capitalei și a concluziilor preliminare ale anchetei administrative interne, am decis înlocuirea șefului Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă din cadrul Primăriei Municipiului București, pentru deficiențe în activitate. Ancheta internă continuă și, în funcție de rezultatele ei, este posibil să iau și alte măsuri administrative. În paralel, reprezentanții PMB au furnizat informații pentru ancheta Poliției legată de acest eveniment”, a menționat Nicușor Dan, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Edilul a subliniat faptul că încă de luni a păstrat permanent legătura cu Spitalul „Grigore Alexandrescu”, unde este internat copilul.

„Din informațiile primite, băiatul a fost operat pe data de 24 august 2022, iar starea lui de sănătate s-a îmbunătățit treptat față de ziua accidentului. Îi doresc multă sănătate și îmi doresc să aflăm în continuare numai vești bune de la spital”, a mai spus primarul.

Pe data de 22 august un copil în vârstă de 7 ani a fost lovit de o operă de artă din sediul Primăriei Capitalei. Camerele de supraveghere din holul unde s-a petrecut incidentul au filmat momentul în care o statuie cade pe copilul de 6 ani. Se vede cum băiatul se urcă pe statuie, iar aceasta se prăbușește și îl lovește. În imagini se vede că statuia cade peste copil chiar sub ochii tatălui care era în hol și stătea de vorbă cu o persoană. Bărbatul venise la primărie ca să semneze o petiție.

Citește și VIDEO – Momentul în care o statuetă cade peste un copil de 7 ani în sediul Primăriei Capitalei, filmat de camere de supraveghere