Copilul rănit în sediul Primăriei Capitalei a fost operat. Care este starea de sănătate a micuțului. Poliția caută vinovații

Copilul de 6 ani rănit în sediul Primăriei Capitalei a suferit o intervenție chirurgicală dificilă, iar starea lui de sănătate este în continuare gravă. Polițiștii au deschis o anchetă și au cerut de la primărie mai multe documente pentru a afla cine se face vinovat de acest incident tragic.

25 aug. 2022, 12:37
Copilul rănit în sediul Primăriei Capitalei a fost operat. Care este starea de sănătate a micuțului. Poliția caută vinovații

Cazul copilului de 6 ani rănit luni, de o operă de artă aflată în holul principal al Primăriei Municipiului București, este în continuare învăluit în mister. Polițiștii desfășoară o anchetă la primărie pentru a stabili cine se face vinovat în acest caz.

Citește și VIDEO – Momentul în care o statuetă cade peste un copil de 7 ani în sediul Primăriei Capitalei, filmat de camere de supraveghere

Între timp, băiețelul de 6 ani a fost supus unei intervenții chirurgicale dificile miercuri, iar starea lui de sănătate este în continuare gravă.

După incidentul șocant petrecut pe holurile Primăriei Capitalei a fost deschis dosar penal de vătămare corporală. Potrivit unor surse din poliție, până acum s-a cerut de la primărie mai multe documente referitoare la cele două coloane amplasate în holul instituției. Polițiștii verifică dacă angajații PMB au respectat normele privind expunerea în siguranța atât pentru angajați cât și pentru vizitatori a celor două opere de artă.

Cele două statui sunt expuse în holul primăriei, încă din 2016, conform unei informări oficiale a instituției. Se pare că nimeni nu s-a gândit că un copil ar putea să se urce pe una dintre ele și să provoace un asemenea incident.

”Conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenția angajaților PMB, el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. La momentul urcării în ambulanță, copilul era conștient.
Reprezentanții Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obținând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital.

Menționăm că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016”, a explicat, luni, primăria într-un comunicat de presă. De atunci nu a mai dat nicio informație.

Surse din poliție spun că mai mulți angajați ai primăriei vor fi audiați de anchetatori: polițiștii locali și angajații aflați la fața locului la incident, plus persoane din structura PMB care se ocupă cu administrarea clădirii.

Potrivit poliției, responsabili de la direcția administrativă vor fi solicitați să dea amănunte referitoare la plasarea celor două coloane în holul de la intrarea principală.

Din cauza șocului emoțional, tatăl băiatului încă nu a dat explicații în fața anchetatorilor.

Citește și Gabriela Firea îl distruge pe Nicuşor Dan după accidentul din clădirea primăriei: „Nu mai tolerez minciuni din partea lui! Situaţia putea fi evitată, dar nu l-a interesat. Prezint DOCUMENTELE!”