Nicuşor Dan, mesaj pentru bucureşteni: „Veniţi la vot! E mai mare pericolul de a sta cu o administraţie incompetentă decât COVID”

Nicuşor Dan, candidatul la Primăria Capitalei susţinut de PNL-USR-PLUS, îi îndeamnă pe bucureşteni să iasă duminică la vot fiindcă de asta depinde viitorul lor. Pericolul de a rămâne timp de patru ani "cu o administraţie iresponsabilă" e mult mai mare decât cel de a se infecta cu COVID, a mai spus Nicuşor Dan.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 12:25
Nicuşor Dan, mesaj pentru bucureşteni: „Veniţi la vot! E mai mare pericolul de a sta cu o administraţie incompetentă decât COVID”

„În ceea ce priveşte COVID, eu invit bucureştenii să vină la vot. E ca şi cum te-ai duce la magazin, e acelaşi pericol. Pericolul e mai mare să rămâi cu o administraţie iresponsabilă timp de patru ani decât să faci efortul să mergi o jumătate de oră la vot. E ceva de care depinde viitorul lor. Avem o administraţie profund incompetentă, profund coruptă. Ar fi chiar tragic ca ea să continue să conducă acest oraş”, a declarat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Nicuşor Dan a mai spus că există doar doi candidaţi care au şanse să câştige alegerile. „Gabriela Firea şi cu mine. Pentru oricine vrea ca această administraţie să plece de la conducerea Bucureştiului trebuie să dea un vot util pentru că altfel aruncă votul şi o favorizează pe Gabriela Firea”.

Nicuşor Dan: „Mandatul PSD nu s-a ocupat de problemele reale ale Bucureştiului”

Tot mandatul PSD la Primăria Capitalei a fost o „spoială în care această administraţie nu s-a ocupat de problemele reale ale Bucureştiului, ci a încercat să prezinte publicului o realitate inventată”.

„Vă prezint azi un document intern semnat de primarul general într-o dată simbolică, 10 august 2018. Acest document spune nici mai mult, nici mai puţin decât că directorii din Primărie nu au voie să dea informaţii publice consilierilor generali fără acceptul primarului general. Ne-am întors la epoca cabinetului în care tot ce se întâmpla în ţara asta trebuia să aibă viza de la tovarăşa Elena Ceauşescu. Cum era posibil aşa ceva în 2018? Cum pot directorii aceia să aibă o astfel de iniţiativă, cum pot consilierii generali să decidă în numele bucureştenilor când ei nu au acces la informaţiile publice din Primărie? E o lege a tăcerii pe care primarul general a impus-o în interirul Primariei tocmai pentru a proiecta o realitate diferită decât cea pe care o trăim”.

„Al doilea subiect. Am spus de mai multe ori că administratia PSD a folosit instituţiile publice şi fondurile publice pentru a-şi face campanie. Am vazut exemplul cel mai elocvent, inclusiv în această campanie electorală, că s-au plătit milioane pentru spoturi în care se preamăreau realizările primarului general, am văzut când viceprimarul a venit cu angajaţi din Poliţia Locală la conferinţele noastre de presă pentru a ne hărţui, am văzut când Direcţia de Salubritate din Sectorul 5 a făcut acel spectacol grotesc la o conferinţă de presă pe care noi am făcut-o.

Folosirea sindicatului STB în alegerile de duminică. Acesta e mesajul care a fost, sub diferite variante, transmis angajaţilor din STB de către sindicatul STB. Acesta a fost scris azi pe o tablă în autobaza STB din Militari. Vreau să fac 2 remarci. Continuă campania de dezinformare şi aş fi vrut să avem dezbaterea publică tocmai pentru a dezamorsa toate minciunile astea. Se vorbeşte aici de tăierea subvenţiei. Nu am spus niciodată aşa ceva, dimpotrivă. Exact ei sunt cei care nu au plătit subvenţia şi de asta au ajuns în situaţia în care se află azi.

În campania asta e vorba şi de transport public şi de trafic şi de căldură şi apă caldă şi de poluare şi de cât câştigă bucureştenii. Noi am venit cu proiecte, ei nu au ştiut să facă aproape nimic. E o campanie despre valori şi iată acesta e cel mai elocvent exemplu. Cum adică „nu vota cu creierul”? Cum să vii în 2020 cu mesajul „nu vota cu creierul”? Cum e posibil?”, a mai spus Nicuşor Dan.