Nicuşor Dan: „Nu exclud să mă înscriu în PNL. Ne-a trecut glonţul pe la ureche”

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, nu exclude înscrierea în PNL până la finalul mandatului, însă deocamdată îşi concetrează ”toate energiile” pe problemele Capitalei. Nicuşor Dan crede că momentul decisiv al alegerilor a fost, de fapt, în primăvară, când PNL a anunţat că-l susţine pentru Primăria Capitalei.

01 oct. 2020, 12:54

Întrebat dacă se va înscrie în PNL, Nicuşor Dan a declarat: „O să-i dau acelaşi răspuns, pe care îl numiţi evaziv, şi pe care l-am dat şi în seara alegerilor. Îmi doresc ca toate energiile mele să se concentreze pe administrarea Bucureştiului, pentru că situaţia e gravă”, completând că momentan rămâne independent şi că eventuala întoarcere în USR este doar „teoretică”.

„Nu exclud nicio variantă, dar în acest moment aceasta este poziţia”, a mai precizat Orban, adăugând că are „recunoştinţă faţă de liderul PNL, care a luat în februarie decizia decisivă pentru locale. „Ce s-ar fi întâmplat dacă era un candidat PNL şi unul USR-PLUS. Ar fi fost primar Firea, iar PSD intra în forţă pentru parlamentare. Ne-a trecut glonţul pe la ureche”. 

Ludovic Orban aruncă bomba! „S-au cumpărat voturi, ăsta e adevărul. Lui Nicuşor Dan i-au dispărut voturi”

Nicuşor Dan, primarul ales al Bucureştiului, a anunţat că ar vrea ca în noua majoritate să a Consiliului General al Municipiului Bucureşti să fie cooptat şi PMP, ceea ce ar însemna o colaborare între PNL, USR-PLUS şi PMP. În vară, alianţa condusă de Cioloş şi Barna s-au opus alierii cu partidul lui Traian Băsescu.

Premierul Ludovic Orban, a spus marţi că, deocamdată, nu se discută despre intrarea în PNL a lui Nicuşor Dan, primarul general ales al Bucureștiului. „Asta este o decizie pe care trebuie să o gândească Nicușor Dan. Deocamdată, nu discutăm acest subiect. Nicușor Dan a fost ales cu sprijinul nostru și cu sprijinul celor de la USR-PLUS, dar mai ales prin votul bucureștenilor, care așteaptă”, a declarat Ludovic Orban.