Nicușor Dan: ”Subvenţia termică este o anomalie”

Primarul general al Capitalei susține că nu are de gând să renunțe la sistemul centralizat de încălzire, cel puțin temporar, deoarece prin intermediul acestuia bucureștenii se pot bucura de un aer mai curat.

30 dec. 2020, 23:34
Nicușor Dan: ”Subvenţia termică este o anomalie”
FOTO INQUAM

Nicusor Dan explica de ce nu se poate renunta la sistemul de încălzire centralizat în Capitală: ”Avem un aer mai bun”

Nicușor Dan nu renunță la sistemul de încălzire centralizat în Capitală. Edilul consideră subvenția plătită de Primăria Capitalei pentru transportul public în comun “o chestiune firească”. În ceea ce privește subvenția pentru căldură, aceasta este o ”anomalie”.

Citește și: Premierul Florin Cîțu anunţă îngheţarea salariilor şi alte plafonări de venituri

”Subvenţia pentru transport este o chestiune firească. Asupra cuantumului ei putem să avem discuţii, putem eventual să ne gândim la modificări de tarif, dar după ce transportul public va arăta aşa cum ar trebui să arate transportul public. Trebuie să avem condiţii civilizate de transport. Să avem acele linii unice, care să ne asigure că transportul public este eficient şi că ajungi mai repede cu transportul public decât cu maşina personală” , susține Nicușor Dan.

Nicușor Dan nu renunță la sistemul de încălzire centralizat în Capitală

”În ceea ce priveşte preţul, fără să majorăm preţul, vom trece de la preţ pe călătorie la preţ pe oră sau oră şi un sfert, o să vedem exact, astfel încât, cu acelaşi bilet să poţi să schimbi două-trei mijloace de transport, aşa cum este peste tot în lumea civilizată”, declarat Nicuşor Dan, la Digi24.

Nicușor Dan a vorbit și despre subvenția pentru termie, susținând că: aceasta este ”o anomalie, pe care, din păcate, trebuie să o perpetuăm în următorii ani. Ea vine din faptul că ani de zile nu s-a investit în reţeaua de termoficare. Noi practic, prin această subvenţie, plătim pierderile pe care lipsa investiţiilor le face să existe”, a adăugat edilul.

De asemenea, edilul a precizat că pe termen lung, în Capitală, se dorește menţinerea sistemului de încălzire centralizat, pentru a avea în Bucureşti un aer cât mai curat.

„Cu cât mai mulţi oameni sunt conectaţi la sistemul de încălzire centralizată, cu atât avem un aer mai bun în Bucureşti. Tocmai de aceea, subvenţia are două roluri. Un rol etic, de a nu pune oamenii să plătească pierderile care se datorează municipalităţii, şi de a menţine în sistemul centralizat cât mai mulţi consumatori, pentru ca el să fie viabil”, a mai afirmat Nicușor Dan.