Nicuşor Dan nu susţine taxa de intrare în Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că, după ce măsura de impunere a unei viniete pe plan local a fost declarată neconstituţională, în urmă cu mai mulţi ani, o posibilitate pentru reducerea poluării cauzate de trafic în municipiul Bucureşti ar fi instituirea unei taxe de intrare în Capitală.

17 aug. 2023, 08:50
Nicuşor Dan nu susţine taxa de intrare în Bucureşti

Primarul Nicuşor Dan a declarat, miercuri seară, că nu se poate ca administraţia locală să îi taxeze suplimentar pe şoferii care circulă în capitală cu autovehicule care nu sunt înmatriculate pe Bucureşti, măsură care este neconstituţională.

”Ce s-ar putea – dar eu nu sunt pentru o astfel de măsură – să existe o taxă de intrare în oraşul Bucureşti. Eu nu susţin această măsură. În schimb susţin – ceea ce şi facem, am depăşit 20.000 – să taxăm locurile de parcare din centrul Bucureştiului şi vrem să ajungem la 80-90.000. Ăsta este un mod de a descuraja tranzitarea Bucureştiului şi de a încuraja oamenii să folosească transportul în comun. Sunt foarte bucuros şi ţin să mulţumesc bucureştenilor care folosesc tot mai mult transportul în comun. Într-un an, numărul călătorilor de transport în comun din Bucureşti s-a mărit cu 25%”, a afirmat primarul general al capitalei la Digi24.

El a explicat că taxele pe parcare nu au fost puse pentru a ”îmbogăţi” bugetul local. Conform edilului, la bugetul local intră, din parcări, aproximativ  1,5-2 milioane de lei lunar, în timp ce Primăria plăteşte 100 de milioane de lei pentru subvenţie la transportul public.

Citeşte şi: Gabriela Firea nu se mai vede primar al Bucureștiului: „Poate partidul dorește să susțină alt candidat!”