Nicuşor Dan o acuză pe Firea că a cheltuit prea mulţi bani pe târgurile de Crăciun de anii trecuţi: „Anul acesta va ieşi pe plus”

Nicuşor Dan consideră că, în perioada în care Gabriela Firea a fost primar general al Captitalei, s-au cheltuit prea mulţi bani pentru orgaizarea târgului de Crăciun.

03 dec. 2021, 15:32
Nicuşor Dan o acuză pe Firea că a cheltuit prea mulţi bani pe târgurile de Crăciun de anii trecuţi: „Anul acesta va ieşi pe plus”

Nicuşor Dan şi–a exprimat convingerea că în acest an târgul de Crăciun va ieşi pe plus.

„În opinia mea, trebuie să schimbăm filosofia bugetară a Bucureştiului, să aducem bani pentru acele lucruri de care bucureştenii au nevoie. Au nevoie de o infrastructă de transport public, sanitară. Sunt cheltuielile cu bugetul relativ limitat pe care-l avem.

Eu cred că în acest an târgul de Crăciun va ieşi pe plus. Nu vom mai cheltui bani. Din păcate, nu este în execuţia bugetară, nu este defalcat târgul de Crăciun, dar în opinia mea sumele pe care Municipalitatea le cheltuia cu târgul de Crăciun în anii anteriori erau între trei şi şase, şapte milioane de lei”, a declarat Nicuşor Dan.

În ceea ce priveşte taxa de intrare la târgul de Crăciun, Nicuşor Dan a spus că a luat această decizie în beneficiul bucureştenilor. „A existat o concurenţă neloială pe care Primăria a făcut-o către operatorii de evenimente. Noi avem o piaţă a operatorilor de evenimente, firme private care plătesc impozite la stat. Din cauză că Primăria făcea eveniment gratuit, nu era rentabil pentru ei să facă evenimente. Eu cred că e util să lăsăm această piaţă să se dezvolte şi în beneficiul bucureştenilor. O să vedeţi că anul viitor nume mari care o să vină să performeze în Bucureşti”, a spus primarul general.

Nicuşor Dan ar vrea ca preţul gigacaloriei să fie aproape dublu în Bucureşti. „Creşterea e rezonabilă. Până când CGMB nu va modifica hotărârea din 2011, bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi”

Primarul general vrea să crească preţul plătit de bucureşteni pentru căldură la 280 de lei, însă nu are susţinerea Consiliului General. În aceste condiţii, Nicuşor Dan a discutat cu ministerul Finanţelor despre modalităţile în care Guvernul poate ajuta Municipalitatea.

În urma discuţiilor cu ministrul Finanţelor Adrian Câciu, Nicuşor Dan a anunţat că bucureştenii vor plăti în continuare 164 de lei la căldură, cât timp Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu va modifica hotărârea din 2011.

„În ceea ce priveşte banii pe care-i plătesc bucureştenii, până când CGMB nu o să modifice hotărârea din 2011, bucureştenii vor plăti 164 de lei, cum plătesc şi azi.

PNL şi PMP susţin această majorare la 280 de lei ( a preţului gigacaloriei) care ţine cont de mai mulţi factori. Ţine cont de creşterea preţului gazului, de preţurile care sunt în ţară pe acelaşi serviciu, ţin cont de neajunsurile pe care, din păcate, bucureştenii le au. Ţine cont că nu s-a mai făcut o creştere din anul 2011 când preţul total, cel care e acum de 980 de lei , atunci era de 320 de lei cu totul. Bucureştenii plăteau 164 din 320 de lei. Acum plătesc 164 din 980 de lei.

PNL şi PMP susţin această creştere care, în opinia mea, este rezonabilă. USR nu s-a pronunţat. Aşteaptă să vadă care este răspunsul din partea Guvernului, iar PSD s-a pronunţat public că nu susţine o majorare”, a declarat primarul general Nicuşor Dan.