Nicușor Dan: O companie municipală a cerut 370 de milioane de lei pentru înfrumusețarea Parcului Herăstrău

O companie municipală înființată pe timpul mandatului Gabrielei Firea ar fi cerut 370 de milioane de lei pentru un proiect de înfrumusețare a Parcului Herăstrău, a dezvăluit Nicușor Dan.

22 ian. 2021, 23:17
Nicușor Dan: O companie municipală a cerut 370 de milioane de lei pentru înfrumusețarea Parcului Herăstrău

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a declarat în această seară, la B1 TV, că a aflat acest lucru la discuțiile pentru realizarea bugetului instituției, a aflat că una dintre companiile municipale înființate în timpul administrației Firea ar fi cerut 370 de milioane de lei pentru un proiect de înfrumusețare a Parcului Herăstrău.

”Unele direcții și companii au venit cu pretenții fanteziste. De la ALPAB (Administrația Lacuri și Parcuri – n.red.) am aflat că o firmă a primăriei, Compania de dezvoltare durabilă, a cerut 370 de milioane de lei pentru înfrumusețarea Parcului Herăstrău. Companiile astea trăiesc într-o lume virtuală în care milioanele cresc în copaci”, a spus primarul Bucureștiului.

Nicușor Dan anunţă controale după relaxarea restricţiilor. „Lupta cu virusul nu s-a terminat. Trebuie să fim vigilenţi”

Nicușor Dan a declarat, vineri, că bucureştenii au o contribuţie mare pentru scăderea incidenţei de răspândire a COVID în Capitală. Din cauza noilor tulpini ale virusului SARS-COV-2, primarul general a precizat că autorităţile vor face controale odată cu relaxarea restricţiilor.

„Trebuie să salut faptul că suntem la 2,5. Eram la 7. Contribuţia au avut-o mare majoritate a bucureştenilor care au înţeles să poarte masca şi să respecte măsurile. (…) Ne-am întâlnit şi a fost o formalitate. Există o hotărâre de Guvern că dacă indicele scade sub 3 la mie, trebuie să ne întâlnim în 48 de ore să stabilim măsurile de relaxare”, a declarat Nicuşor Dan, la B1 TV.

Întrebat despre rezervele ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a recomandat ca măsurile de relaxare să fie aplicate treptat, primarul general a precizat că există autorităţi şi „un cadru pentru a gestiona această pandemie”.

„Sunt tulpinile noi care au apărut în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia. În special cea din Marea Britanie, care a dus la creşterea numărului de cazuri, este o dezbatere în societate.

Este bine cadrul pe care-l avem este unul potrivit. Există Ministerul Sănătăţii, există acest Comitet Naţional, există INSP. Toate trei sunt organisme naţionale. Cu experienţa pe care au acumulat-o, au stabilit un cadru pentru a gestiona această pandemie.

Pentru că este o situaţie recentă apariţia acestor tulpini, dezbaterea trebuie să aibă loc din nou la nivel naţional şi dacă se apreciază de către specialişti, acea hotărâre de Guvern, în baza căreia noi am acţionat azi, trebuie modificată şi noi ca autorităţi locale ne vom subordona”, a explicat edilul Capitalei.


loading...