Nicuşor Dan anunţă controale după relaxarea restricţiilor. „Lupta cu virusul nu s-a terminat. Trebuie să fim vigilenţi”

Nicuşor Dan a declarat, vineri, că bucureştenii au o contribuţie mare pentru scăderea incidenţei de răspândire a COVID în Capitală. Din cauza noilor tulpini ale virusului SARS-COV-2, primarul general a precizat că autorităţile vor face controale odată cu relaxarea restricţiilor.

22 ian. 2021, 20:28
Nicuşor Dan anunţă controale după relaxarea restricţiilor. „Lupta cu virusul nu s-a terminat. Trebuie să fim vigilenţi”
Nicuşor Dan o dă la întors după ce a spus că este normal să ai 19 grade în casă

Nicuşor Dan anunţă controale după relaxarea restricţiilor, chiar dacă Bucureştiul a intrat în scenariul galben.

„Trebuie să salut faptul că suntem la 2,5. Eram la 7. Contribuţia au avut-o mare majoritate a bucureştenilor care au înţeles să poarte masca şi să respecte măsurile. (…) Ne-am întâlnit şi a fost o formalitate. Există o hotărâre de Guvern că dacă indicele scade sub 3 la mie, trebuie să ne întâlnim în 48 de ore să stabilim măsurile de relaxare”, a declarat Nicuşor Dan, la B1 TV.

Nicuşor Dan anunţă controale după relaxarea restricţiilor. „Din cauza noilor tulpini, hotărârea trebuie modificată”

Întrebat despre rezervele ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a recomandat ca măsurile de relaxare să fie aplicate treptat, primarul general a precizat că există autorităţi şi „un cadru pentru a gestiona această pandemie”.

„Sunt tulpinile noi care au apărut în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia. În special cea din Marea Britanie, care a dus la creşterea numărului de cazuri, este o dezbatere în societate.

Este bine cadrul pe care-l avem este unul potrivit. Există Ministerul Sănătăţii, există acest Comitet Naţional, există INSP. Toate trei sunt organisme naţionale. Cu experienţa pe care au acumulat-o, au stabilit un cadru pentru a gestiona această pandemie.

Pentru că este o situaţie recentă apariţia acestor tulpini, dezbaterea trebuie să aibă loc din nou la nivel naţional şi dacă se apreciază de către specialişti, acea hotărâre de Guvern, în baza căreia noi am acţionat azi, trebuie modificată şi noi ca autorităţi locale ne vom subordona”, a explicat edilul Capitalei.

Cât despre modul în care vor fi respectate regulile după relaxarea restricţiilor, Nicuşor Dan a afirmat că are încredere în bucureşteni deoarece „imensa majoritate poartă mască”.

„Am încredere în bucureşteni. Vedem asta mergând pe stradă, în magazine. Imensa majoritate a bucureştenilor poartă mască. Am scăzut sub un prag, ceea ce e bine. Lupta cu virusul nu s-a terminat. Perspectiva ca o masă considerabilă să fie vaccinată este încă îndepărtată.

În lunile care urmează trebuie să fim vigilenţi în faţa acestui virus. Să purtăm mască, să păstrăm distanţa, să ne spălăm pe mâini înainte de a duce ceva la gură”, a mai precizat Nicuşor Dan.

Vin controalele după ce sunt mai puţine restricţii în Bucureşti

„Începând de luni, după ce măsurile astea sunt luate să avem controale sistematice în zonele noi ca să vedem ce se întâmplă acolo”, a avertizat Nicuşor Dan.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat, vineri, că a fost stabilită relaxarea mai multor măsuri de restricţie, prin decizia Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, cu toate că Ministerul Sănătăţii condus de Vlad Voiculescu a recomandat o relaxare treptată. La rândul său, primarul general Nicuşor Dan l-a criticat pe ministrul Sănătăţii, după ce a dat de înţeles că nu ar crede datele comunicate de Grupul de Comunicare Strategică.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, pus la zid de Traian Berbeceanu şi Nicuşor Dan privind relaxarea restricţiilor. „Aşa e şi moral şi legal. Trebuie să ne învăţăm în ţara asta să împărţim competenţele”

Traian Berbeceanu a explicat, miercuri seară, că dacă rata de infectare rămâne sub trei la mia de locuitori încă două zile, restaurantele, barurile, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc se vor deschide sâmbătă.

Citeşte şi: Relaxare restricţii Bucureşti. Traian Berbeceanu anunţă că sâmbătă se deschid restaurantele în Capitală