Nicuşor Dan o dă la întors după ce a spus că este normal să ai 19 grade în casă

Nicuşor Dan o dă la întors după ce a declarat, luni seară, că este normal să ai 19 grade în casă. Primarul general al Capitalei spune că afirmaţia sa a fost interpretată tendenţios.

19 ian. 2021, 10:18
Nicuşor Dan o dă la întors după ce a spus că este normal să ai 19 grade în casă
Nicuşor Dan o dă la întors după ce a spus că este normal să ai 19 grade în casă

Nicuşor Dan o dă la întors după ce a spus că este normal să ai 19 grade în casă. Primarul a revenit cu noi explicaţii referitoare la afirmaţia care i-a revoltat pe bucureşteni.

Nicuşor Dan o dă la întors după ce a spus că este normal să ai 19 grade în casă. Ce spune despre declaraţia care i-a revoltat pe bucureşteni

„Pentru că au început să apară interpretări la o replică pe care am dat-o în seara asta la Digi24, vreau să precizez. Am spus că sunt țări în care temperatura de 19 grade în casă este normală, dar nu am spus că e normal să ai 19 grade în casă, la București. Un sistem de încălzire normal e un sistem în care fiecare are în casă ce temperatură vrea sii plătește proporțional.

Toate acțiunile mele din aceste două luni și jumătate de mandat au urmărit ca, pe termen mediu și lung, să avem un astfel de sistem”, a explicat Nicuşor Dan, pe Facebook.

Citeşte şi Bucureștenii l-au făcut praf pe Nicușor Dan, pe pagina lui de Facebook, după ce a declarat că 19 grade e o temperatură normala în case: „De pe vremea lui alt Nicu nu am mai făcut atâta frig și dușuri reci.”

Reamintim că Primarul General al Capitalei a declarat, luni seară, că sunt țări europene în care e o normalitate să ai 19 grade în casă. Acesta a atras atenția că suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare.

”Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare. E rezultatul oamenilor care până acum nu au făcut nimic cât au fost la conducere. O să avem mâine o întâlnire cu constructorii ca să nu facem o licitație în gol. Iarna viitoare va fi mai bine.

Dacă am fi fost într-o zi normală, cu 5-6 grade, atunci am fi riscat să fie o presiune mai mare. Avaria nu depinde de temperetura de afară. Într-o zi foarte friguroasă nu îți permiți acest risc și dai mai puțin. Sunt undeva la 15-20% dintre blocuri care primesc căldură sub parametri. Sunt țări europene unde 19 grade e o normalitate. Normalul la noi nu contează. Lumea s-a obișnuit 22 de grade. Avem un call-center, unde răspundem mereu. Nu a fost o reacredință să nu putem rezolva în 24 de ore avaria. De obicei când reparăm într-o parte, crapă imediat în locul următor și avaria se prelungește până la 36 de ore.

Nu o să mai avem ierni cum a fost aceasta. Asta a fost o promisiune, trebuie înregistrată. De anul viitor va fi un număr de kilometri de țeavă nouă, izolată. Am reușit împreună cu ministrul Energiei și ministrul Finanțelor să scoatem ELCEN din datorie. Vor avea centrale mai mari și mai performante. Vom avea cost mai mic, vor produce energie termiă unde poluarea e mult mai mică.

Aceste zile sunt cele mai friguroase din această iarnă. Am avut o situație nu groyavă, dar rezonabilă. Acum avem niște zile friguroase, facem tot posibilul să fim aproape de normalitate, iarna viitoare va fi mult mai bine.

Toată rețeaua are 1.000 de kilometri. Sunt peste 200 de kilometrii afectați gravi, sunt vreo 60 de km pe care vrem anul acesta să îi facem pe bani proprii, restul se vor face din bani europeni. ”, a spus Nicușor Dan, la Digi 24.