Nicuşor Dan reacţionează în scandalul de la metroul bucureştean: Cetăţenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist!

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că STB a suplimentat mijloacele de transport la suprafață.

26 mart. 2021, 11:10
Nicuşor Dan reacţionează în scandalul de la metroul bucureştean: Cetăţenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist!

Nicuşor Dan reacţionează în scandalul de la metroul bucureştean. Primarul Capitalei a mai adăugat că cetăţenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist.

Nicuşor Dan reacţionează în scandalul de la metroul bucureştean: Cetăţenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist!

„În condițiile grevei de la metrou din această dimineață, ADITPBI prin STB a suplimentat mijloacele de transport la suprafață, astfel încât deplasarea bucureștenilor să fie cât mai puțin afectată. Sper că Metrorex și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii vor avea un dialog rapid și productiv, iar circulația cu metroul va fi reluată chiar azi. Înțeleg dacă există nemulțumiri ale angajaților de la Metrorex, dar bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist.”, se arată pe pagina de Facebook al edilului.

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunţat, vineri, că a luat măsuri pentru a creşte capacitatea de transport din cauza grevei de la metrou. Compania a chemat angajaţii liberi de acasă, pentru a suplimenta capacitatea de transport.
„Având în vedere protestul spontan al angajaților Metrorex din această dimineață, Societatea de Transport București a luat toate măsurile necesare pentru a suplimenta capacitatea de transport

Astfel, STB SA face toate eforturile pentru a prelua fluxurile de călători din zona stațiilor de metrou și scoate în traseu toate vehiculele disponibile prin chemarea personalului din liber.

De asemenea, se vor menține în traseu vehiculele care erau programate să se retragă, pentru a mări capacitatea de transport în perioada dintre orele de vârf. Totodată, se vor reintroduce operativ liniile de autobuz 135, 143, 243, 330, 182, 232, R409 și R439 pe calea de rulare a liniilor de tramvai pentru a mări viteza de circulație și implicit, capacitatea de transport.

STB SA va monitoriza pe parcursul acestei zile liniile care converg în zona stațiilor de metrou în zonele Pipera, Militari, Berceni, și va suplimenta operativ cu vehicule din alte linii slab solicitate pentru a asigura transportul călătorilor.

Ministrul Cătălin Drulă acuză „interesele mafiote“, după greva la metrou. Într-o postare pe Facebook, ministrul Transporturilor a vorbit despre situația de la Metrorex. Acesta a lansat mai multe acuzații la adresa USLM-ului  și deplânge situația în care sunt puși bucureștenii.

Citeşte şi: Metroul NU circulă. Protest spontan declanșat de angajații Metrorex, vineri dimineața!