Nicuşor Dan reduce limita de viteză în centrul Capitalei. Şoferii vor putea circula cu maximum 30 de kilometri pe oră

Nicuşor Dan reduce limita de viteză în Bucureşti. Potrivit unui proiect votat de consilierii generali, în centrul Capitalei şoferii vor putea circula cu maximum 30 de kilometri pe oră.

09 nov. 2021, 11:39
Nicuşor Dan reduce limita de viteză în centrul Capitalei. Şoferii vor putea circula cu maximum 30 de kilometri pe oră

Nicuşor Dan reduce limita de viteză în centrul Capitalei. Potrivit unui proiect votat luni în şedinţa de Consiliu General,  pe zeci de artere din centrul oraşului se va circula cu cel mult 30 de kilometri pe oră. De asemenea, una dintre benzile de circulaţie va fi folosită doar de biciclişti şi pietoni.

Nicuşor Dan reduce limita de viteză în centrul Capitalei

Primarul general al Capitalei vrea să transforme centrul Bucureştiului într-un loc mai prietenos pentru biciclişti şi pietoni. Astfel, potrivit proiectului votat luni de consilierii generali, 42 de artere din oraş vor avea o bandă rezervată bicicliştilor şi pietonilor. De asemenea, şoferii vor fi obligaţi să circule cu cel mult 30 de kilometri pe oră.

„Cel mai mare risc este acela de aglomerare a zonelor adiacente celor 42 de artere pentru că o să evităm o zonă foarte aglomerată în care se circulă cu 30km pe oră, ne vom duce pe rutele de jur împrejur.”, a declarat Emil Gâtej, specialist trafic rutier, potrivit observatornews.ro.

Proiectul Primăriei Capitalei costă 320 de milioane de lei, dintre care aproape 300 de milioane de la bugetul de stat.

Citeşte şi Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că îşi însuşeşte proiectele ei: „Nicuşor, nu ţi-e ruşine să furi munca predecesorilor?”

Consilierii generali ai Capitalei au dezbătut în şedinţa extraordinară de luni, 8 noiembrie, 37 de proiecte de hotărâre conform cărora se va cere, prin Programul Naţional „Anghel Saligny”, finanţare pentru o serie de proiecte de investiţii.

Printre acestea se numără şi obiectivul de investiţii „Străpungere b-dul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu Etapa II – km 2+400 – intersecţie Calea Vitan Bârzeşti”. Măsura vizează prelungirea proiectului aflat în exploatare, de străpungere a Bulevardului Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu pâna la Şoseaua Vitan Bârzeşti, precum şi extinderea de la două la şase benzi de circulaţie a străzii Iuliu Haţieganu.

Un alt proiect este cel care vizează lărgirea la patru benzi de circulaţie a str. Prelungirea n Ghencea, între str. Braşov şi str. Mărăcineni; realizarea a unei căi duble de tramvai pe str. Prelungirea Ghencea între str. Braşov şi centura Capitalei; realizarea pistelor de biciclişti; amenajarea trotuarelor; modernizarea sistemului de iluminat.

Primăria Capitalei doreşte să obţină finanţare şi pentru realizarea unui drum de acces care să lege ansamblul rezidenţial Henri Coandă la marile artere de circulaţie ale Capitalei, respectiv Şos. Pipera şi str. Căpitan Alexandru Şerbănescu.

Un alt proiect, susţinut de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, încă din campania electorală, este „Dâmboviţa – axa creativă a oraşului”, care vizează revitalizarea urbană a cheiului Dâmboviţa. Durata de implementare estimată este de 36 luni, proiectul având o valoare totală de 422 milioane lei cu TVA.

Citeşte şi Cu cât vor creşte facturile la întreţinere pentru români. Nicuşor Dan, răspuns uluitor: „Sunt optimist”