Nicuşor Dan s-a întâlnit cu preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache. Propunerea transmisă către Ministerul Educaţiei

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, vineri, că s-a întâlnit cu preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, cei doi discutând despre sportul de masă şi subliniind că s-a propus Ministerului Educaţiei preluarea cluburilor sportive şcolare şi a cluburilor pentru copii.

12 feb. 2021, 15:00
Nicuşor Dan s-a întâlnit cu preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache. Propunerea transmisă către Ministerul Educaţiei

„Împreună cu Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, am vorbit despre sportul de masă şi, mai ales, despre cum reuşim să readucem copiii la un stil de viaţă sănătos, prin mişcare. Împărtăşim opinia că tinerii trebuie să fie mândri că practică un sport nobil, să putem să le aducem aproape valorile puternice pe care rugby-ul îl promovează, munca în echipă, încrederea în colegi, respectul faţă de reguli şi faţă de adversar, dar şi promovarea performanţei. Pentru stimularea sportului de masă, am făcut deja primii paşi, şi am propus Ministerului Educaţiei preluarea cluburilor sportive şcolare şi a cluburilor pentru copii”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Citeşte şi Federația Română de Rugby a făcut publice documentele omise de către Eduard Novak. „Domnul ministru să-şi ceară scuze public”

La rândul său, Alin Petrache a notat va lucra la mai multe proiecte cu Nicuşor Dan în perioada următoare: „Mă bucur că domnul primar Nicuşor Dan este interesat de promovarea sportului în rândul tinerilor. Vom lucra la proiecte comune, în perioada următoare„.

Nicuşor Dan şi Alin Petrache

Citeşte şi Alin Petrache: „Ne pregătim pentru Cupa Mondială prin mall-uri”

Tot vineri, Federația Română de Rugby a făcut public documentul în contextul în care ministrul Eduard Novak a declarat că nu a primit din partea acestui for programul pe anul în curs. „Suntem nevoiți să recurgem la acest gest pentru că domnul ministru a declarat public că nu a primit programul competițional și de pregătire de la Federația Română de Rugby”, şi-a justificat FRR demersul. „Până la această oră, pe tema Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf, FRR a transmis doar către domnul ministru Novak două adrese oficiale (în total 48 de pagini) la care nu a primit nici măcar un răspuns. La acestea se adaugă alte 16 adrese oficiale, transmise către domnul ministru Ionuț Stroe și la care am primit patru răspunsuri”, se mai arată în comunicatul FRR.