Nicușor Dan se laudă cu reușitele din mandat. Ce a bifat primarul pentru cele 2,5 milioane de locuitori din București. „În Cișmigiu s-a reparat un pod. În Parcul Tineretului s-au asfaltat trei kilometri de alei”

Alegerile se apropie, iar Nicușor Dan trage cu dinții de un al doilea mandat de primar al Capitalei. Acesta a fost invitat într-o emisiune în care a comentat care sunt, din punctul său de vedere, cele mai importante reușite ale mandatului său.

09 mai 2023, 21:41
Nicușor Dan se laudă cu reușitele din mandat. Ce a bifat primarul pentru cele 2,5 milioane de locuitori din București. „În Cișmigiu s-a reparat un pod. În Parcul Tineretului s-au asfaltat trei kilometri de alei”

Nicușor Dan, primarul General al Capitalei, a declarat în această seară la Digi24, că totuși, pe parcursul mandatului său lucrurile au fost puse în mișcare. Moderatorul emisiunii, Cosmin Prelipceanu, a adus în discuție o declarație mai veche a edilului. De curând acesta afirma că din cauza faptului că suntem de origine latină, avem o tendință pregnantă către autoflagelare. Primarul consideră că acesta este motivul pentru care nu putem să vedem cu adevărat frumusețea Bucureștiului.

Citește și: Dacian Cioloș: ”Mă interesează o candidatură la prezidențiale, dar nu exclud o candidatură la europarlamentare”

Moderatorul emisiunii l-a întrebat pe Nicușor Dan în ce măsură consideră că Bucureștiul arată mai bine decât vrem să recunoaștem. Edilul a menționat că există lucruri care s-a modificat în București pe perioada mandatului său.

„Sunt lucruri care s-au îmbunătățit în București. Dacă facem o comparație cu alte orașe, cred că… Dar să vă dau un exemplu: podul din Parcul Cișmigiu a fost reparat. Arată mai bine”, a răspuns primarul general.

Acesta a mai fost întrebat de către jurnalistul Digi24 dacă este de părere că restaurarea podului din Cișmigiu este o reușită suficientă pentru o populație de 2,5 milioane de locuitori.

„În Cișmigiu s-a reparat un pod, pe sute de kilometri de șosele s-au trasat marcaje. În Parcul Tineretului s-au asfaltat trei kilometri de alei, în Parcul Circului s-au schimbat integral locurile de joacă. Au venit 35 de tramvaie noi. Sunt lucruri care se întâmplă în București”, a continuat Nicușor Dan.

Ce spune Nicușor Dan despre sistemul de termoficare

În contextul în care mii de persoane stau de zile întregi fără apă caldă, Nicușor Dan a afirmat că că o „funcționare acceptabilă” a sistemului de termoficare din București va fi posibilă în 2-3 ani și a afirmat că februarie a fost cea mai bună lună de funcționare a termiei din ultimii ani.

„Eu cred că luna februarie, care a fost cea mai friguroasă din iarna care a trecut, a fost cea mai bună funcționare de termie din ultimii ani. (…) Luna aceasta de februarie am avut zile întregi cu funcționare sută la sută. Înseamnă că eforturile noastre au dat roade. (…) O funcționare acceptabilă pentru oameni va fi în 2-3 ani”, a afirmat Nicușor Dan.

Citește și: Ciolacu spune că, după 1 iunie, şi-ar putea asuma răspunderea pe legea pensiilor speciale