Nicuşor Dan se teme de hackerii din Rusia. „Am decis că Primăria Capitalei va renunţa la softurile antivirus furnizate de firma Kaspersky”

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat joi că Primăria Capitalei va renunţa la programele de tip antivirus şi la toate celelalte servicii informatice furnizate de firma Kaspersky, în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

12 mai 2022, 16:51
Nicuşor Dan se teme de hackerii din Rusia. „Am decis că Primăria Capitalei va renunţa la softurile antivirus furnizate de firma Kaspersky”

Nicuşor Dan se teme de hackerii din Rusia, motiv pentru care a decis ca Primăria Capitalei să renunţe la antivirusul furnizat de firma rusă Kaspersky după zece ani.

„Am decis că Primăria Capitalei va renunţa la softurile antivirus şi la toate celelalte servicii informatice furnizate de firma Kaspersky. Săptămâna viitoare începem tranziţia către alte soluţii informatice, care să ofere protecţie cel puţin la nivelul curent. Menţionez că PMB foloseşte produsele Kaspersky din anul 2012”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook.

Edilul Capitalei susţine că „renunţarea e o decizie corectă, logică, având în vedere efortul naţional şi european de limitare a influenţei economice a Rusiei şi, totodată, o măsură de eliminare a unui potenţial risc pentru sistemele noastre informatice”.

Antivirusul rusesc ar putea fi interzis în toate instituțiile publice, dacă un proiect de lege inițiat de Ministerul Digitalizării va trece de Parlament.

Inițiatorii proiectului invocă, pe de o parte, războiul din Ucraina, iar pe de altă parte lipsa de independență a companiilor rusești care furnizează soluții IT.

Citeşte şi: Nicuşor Dan anunţă începerea tratamentelor împotriva tânţarilor în Bucureşti

Cine este Kaspersky, producătorul anvirusului rusesc pe care Nicuşor Dan vrea să-l elimine din Primăria Capitalei

Kaspersky Lab este o companie de software care produce programe de securitate. A fost înființată pe 26 iunie 1997 de co-fondatorul Eugene Kaspersky. Sediul central din Moscova și centrele regionale supraveghează activitățile reprezentanților locali și partenerilor din Europa de Vest și de Est, Orientul Mijlociu, Africa, America de Nord și de Sud, regiunea Asia-Pacifică și Japonia.

Citeşte şi: Gabriela Firea îl spulberă pe Nicuşor Dan. „Primarul general este inexistent. Noul București este un oraș părăsit”