Nicuşor Dan: Situaţia financiară a Primăriei Capitalei şi relaţiile contractuale pentru diferitele investiţii pe care le avem în curs sunt mai mult decât stabile

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, joi, că, în acest moment, atât situaţia financiară a Primăriei, cât şi relaţiile contractuale pentru diferitele investiţii aflate în derulare "sunt mai mult decât stabile".

24 iun. 2021, 14:20
Nicuşor Dan: Situaţia financiară a Primăriei Capitalei şi relaţiile contractuale pentru diferitele investiţii pe care le avem în curs sunt mai mult decât stabile

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, după ce a vizitat staţia de epurare a apelor uzate Glina, că situaţia financiară a Primăriei Bucureşti şi relaţiile contractuale pentru diferite investiţii în curs sunt „mai mult decât stabile”. Edilul a dat asigurări că autoritatea locală face tot ce ţine de ea pentru a plăti societăţile comerciale partenere la timp.

„Municipalitatea a avut o perioadă financiară foarte dificilă, a fost şi criza sanitară, dar în ciuda acestor dificultăţi, constructorii (asociere FCC – Suez, n.r.) au continuat să lucreze pentru acest obiectiv foarte important pentru Bucureşti şi ţin să le mulţumesc. În acest moment, atât situaţia financiară a primăriei, cât şi relaţiile noastre contractuale pentru diferitele investiţii pe care le avem în curs sunt mai mult decât stabile şi pot să asigur pe oricare dintre societăţile comerciale care sunt în contract cu noi sau care vor fi partenere cu noi în contracte de investiţii ulterioare că suntem oameni serioşi şi facem tot ce ţine de noi ca să plătim la timp, cerând în acelaşi timp ca domniile lor să livreze ceea ce au promis, la timp”, a spus Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Florin Cîţu anunţă MAREA RELAXARE de la 1 iulie: „Barurile şi restaurantele, deschise până la ora 2, evenimente sportive cu capacitate de 50%” VIDEO

Valoarea totală a proiectului „Finalizarea Staţiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta) în Municipiul Bucureşti – Etapa II” este de 1,7 miliarde lei.

Nicuşor Dan a subliniat că este proiectul cel mai mare pe care Municipalitatea îl desfăşoară în acest moment şi staţia ar urma să fie finalizată anul viitor.

„Este proiectul cel mai mare pe care municipalitatea îl desfăşoară în acest moment, e vorba de epurarea apelor uzate din întregul Bucureşti, e o chestiune de mediu care ţine, pe de-o parte, de apele pe care noi le deversăm în Dâmboviţa, de aici în Argeş şi de acolo în Dunăre, pe de altă parte tot ce înseamnă reţea de ape uzate şi raportul dintre aceste ape uzate şi mediu e important pentru ca să prevenim infiltraţiile pe care le cunoaştem cu toţii că au loc în Bucureşti. (…) E vorba aici de un proiect finanţat în mare parte de Comisia Europeană, prin POIM. Este un proiect cu totul de 1,7 miliarde lei, care are trei componente mari: una este staţia – 550 de milioane de lei; celelalte două componente sunt caseta Dâmboviţei şi cele două mari colectoare care sunt de o parte şi alta a Dâmboviţei. Această locaţie a început în anii ’80. Înainte de acest proiect a existat un proiect care s-a finalizat în anul 2011, cu o investiţie pe care, din nou, a plătit-o în mare parte Comisia Europeană, din fondurile de pre-aderare. Partea care funcţionează în acest moment permite tratarea a cinci metri cubi pe secundă. După realizarea celei de-a doua linii, care este prevăzută de această staţie, o să ajungem la 12.000 metri cubi pe secundă, necesarul în acest moment pentru Bucureşti este opt metri cubi pe secundă şi calculele făcute spun că această staţie, cu cele două linii, sunt suficiente pentru Bucureşti până în anul 2040”, a precizat primarul general al Capitalei.

Nicuşor Dan a subliniat că este vorba despre o „tehnologie de ultimă generaţie” în ce priveşte protecţia mediului, menţionând că în proximitatea staţiei de epurare a apelor uzate nu se simte niciun fel de miros.

Citeşte şi: Criza gunoaielor din Sectorul 1. Şedinţa de Consiliu Local de joi are pe ordinea de zi conflictul cu Romprest


loading...