Nicuşor Dan, soluţie pentru bucureştenii care nu au cu cine să-şi lase copiii în vacanţa de primăvară

Nicuşor Dan sare în sprijinul bucureştenilor care nu au cu cine să-şi lase copiii în vacanţa de primăvară. Primăria Capitalei va pune la dispoziţia părinţilor cinci locaţii unde vor putea fi supravegheaţi în total 1.200 de copii.

02 apr. 2021, 15:56
Nicuşor Dan, soluţie pentru bucureştenii care nu au cu cine să-şi lase copiii în vacanţa de primăvară
Nicuşor Dan, soluţie pentru bucureştenii care nu au cu cine să-şi lase copiii în vacanţa de primăvară

Nicuşor Dan a anunţat că Primăria Capitalei vine cu soluții pentru părinții cu copii sub 12 ani, care au dificultăți în a găsi supraveghere pentru cei mici în luna de vacanță din aprilie.

Nicuşor Dan: opiii vor fi acceptați după principiul primul venit, primul servit

Citeşte şi Noi măsuri anti-COVID în Capitală. Nicuşor Dan: „Încercăm pe cât posibil să evităm carantinarea Bucureştiului”

Primăria Capitalei pune la disoziţia părinţilor cinci locaţii în care îşi pot lăsa copiii timp de două săptămâni, între 12 și 23 aprilie 2021, perioadă de vacanță suplimentară față de vacanța școlară inițială.

„Sunt cinci locații, pentru 1.200 de copii. Vor fi centre afterschool. Nu vom face școală. Vor fi primiți copii până în 12 ani. Știm că sunt 200.000 de copii la nivelul Capitalei, dar ne vom adresa copiilor mici. Cei de peste 12 ani se descurcă mai ușor singuri acasă. Copiii vor fi acceptați după principiul primul venit, primul servit”, a declarat primarul Capitalei la Digi24.

Edilul a precizat că decizia a fost luată în urma unei petiții care a fost semnată de mai mulți părinți. Întrebat cum va verifica dacă părinții se încadrează în criteriile stabilite, primarul a explicat că va exista un mini-regulament și că cel mai probabil, părinții care-și vor aduce copii în aceste centre o vor face completând o declarație pe propria răspundere.

Citeşte şi Sondaj CURS. Bucureştenii sunt nemulţumiţi de Nicuşor Dan şi de coaliţia de guvernare

Locațiile anunțate de primarul Capitalei  sunt: Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal), hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 și 6), Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giulești, în sectorul 6), Sala Palatului (sectorul 1, un spațiu adiacent) și sediul Corului Național de Cameră Madrigal (în sectorul 4).

Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar și de activități educaționale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciții de dezvoltare personală. Se vor respecta riguros măsurile de protecție anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască și fiind împărțiți în grupe mici, cu asigurarea distanțării necesare între ei, anunță edilul.

Această soluție e deschisă copiilor cu ambii părinți la serviciu în această perioadă, adică cei care nu sunt în telemuncă, precum și copiilor din familii monoparentale, ai căror părinți sunt și ei la serviciu.