Nicuşor Dan spune că mai multe amendamente aprobate în Comisia de administraţie slăbesc puterea Inspectoratului în construcţii

Comisia de administraţie a Camerei Deputaţilor a adoptat mai multe amendamente la proiectul de modificare a Legii 50/1991, potrivit cărora constructorii care continuă lucrările după ce Inspectoratul de stat în construcţii le interzice acest lucru nu mai comit infracţiune şi vor fi sancţionaţi doar cu amendă, a declarat marţi deputatul Nicuşor Dan.

RomaniaTV.net
27 nov. 2018, 15:09
Nicuşor Dan spune că mai multe amendamente aprobate în Comisia de administraţie slăbesc puterea Inspectoratului în construcţii

Aceste modificări au fost introduse, potrivit lui Nicuşor Dan, care este membru în Comisia de administraţie, ca amendamente la proiectul de lege pentru abrogarea lit. a) a art. 24 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

„Prin modificarea care a trecut azi de Comisia de administraţie din Camera Deputaţilor, care e Cameră decizională, dacă Inspectoratul de stat în construcţii vine pe un şantier şi spune constructorului să oprească lucrările şi constructorul nu opreşte lucrările el nu va mai comite o infracţiune, cum era până acum, şi va comite doar o contravenţie pentru care va plăti câteva mii de lei, ceea ce la valoarea investiţiei este insignifiant. În momentul în care doar în Bucureşti am avut în ultimele trei luni două incendii pe clădiri neautorizate, în momentul în care avem o adevărată mafie în construcţii, să slăbeşti puterea Inspectoratului de stat în construcţii este absolut nerezonabil. A doua modificare cu care acest proiect de lege vine spune că dacă un constructor fără autorizaţie demolează, parţial sau total, un monument istoric sau o clădire dintr-o zonă protejată din nou nu mai comite o infracţiune, comite o contravenţie”, a declarat Nicuşor Dan la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Guvernul nu a susţinut acest proiect de lege de modificare a Legii 50/1991, iar amendamentele amintite au fost propuse de parlamentari PSD.