Nicușor Dan știe cum poate câștiga al doilea mandat la PMB: „Există o voință a electoratului de dreapta!”

Nicușor Dan privește cu încredere spre alegerile locale din 2024. Primarul din București susține că a găsit strategia pentru a obține o nouă victorie în fața Gabrielei Firea. 

03 iul. 2023, 22:17
Nicușor Dan știe cum poate câștiga al doilea mandat la PMB: „Există o voință a electoratului de dreapta!”

Nicușor Dan a răspuns provocării de a comenta posibilitatea unei alianțe PSD + PNL și la alegerile locale din București, cu Gabriela Firea susținută de „USL 2.0″.

„Toate partidele își fac propriile sondaje, se uită la propriile variante. E normal într-un joc politic, unde avem pluralism politic. 

Există o voință a electoratului de dreapta, PNL, USR, de a nu lăsa PSD-ul să revină la putere în București”, a comentat Nicușor Dan, pentru B1 TV.

Edilul Capitalei speră că va fi susținut măcar de actualii aliați, respectiv electoratul PNL, USR și PMP.

„Am fost votat de susținătorii PNL, USR și o parte din PMP. Am făcut apoi un acord cu cei din consiliu, care merge foarte bine de atunci. Discutăm toate proiectele. Din respect pentru alegătorii acestor trei partide, eu sunt obligat și o fac să fiu foarte politicos și cooperant. 

Eu cred că toate aceste discuții se vor tranșa la finalul acestei toamne”, a mai transmis Nicușor Dan, pentru sursa citată.

Nicușor Dan a promis rezolvarea problemelor cu apa caldă

PMB intervine în forță pentru înlocuirea conductelor defecte, susține Dan. Astfel, în doi-trei ani bucureștenii vor cunoaște o îmbunătățire semnificativă a calității vieții, iar în zece ani nu vor mai exista avarii.

„Sunt 600 (de blocuri) din 8.000, asta înseamnă 7%. Într-adevăr, dacă ai ghinionul să fii în cei 7% nu e foarte plăcut. Am pățit-o și eu azi-dimineață…

Din cele 600 sunt vreo 200 care sunt generate de acest conflict de la Sectorul 1 și de nefuncționarea CET Grivița. CET Grivița, care e gestiontă de Consiliul Local Sector 1 și de Primăria Sector 1, dă doar 3% din cantitatea de energie termică a Bucureștiul numai că, în situația în care conductele sunt așa de vechi, e important ca sursa de căldură să fie aproape.

Deci cele 15.000 de apartamente care sunt acoperite de CET Grivița, când funcționează CET Grivița nu au probleme, altfel noi trebuie să aducem apă de la capătul bulevardului Timișoara. E o oarecare distanță”, a comentat primarul general, pentru B1 TV.