Nicuşor Dan taie şi spânzură de la preluarea mandatului. Primarul Capitalei l-a dat afară din şedinţă pe directorul economic al ALPAB: „Vă bateţi joc de noi?”

Nicuşor Dan a izubcnit azi la şedinţa despre bugetul pe 2021. Primarul Capitalei i-a cerut lui Răzvan Niţu, directorul economic al ALPAB, să iasă din sala de şedinţă după ce l-a întrebat ce preţ are o bancă, iar acesta i-a răspuns că 5.000 de lei.

21 ian. 2021, 17:37
Nicuşor Dan taie şi spânzură de la preluarea mandatului. Primarul Capitalei l-a dat afară din şedinţă pe directorul economic al ALPAB: „Vă bateţi joc de noi?”

Nicuşor Dan taie şi spânzură de la preluarea mandatului. Niţu a subliniat că în Capitală ar fi nevoie de 3.000 de bănci. „Vă bateţi joc de noi?”, a replicat Nicuşor Dan, potrivit unor surse politice, citate de Adevărul. Niţu a fost adus în adiministraţia Capitalei de Gabriela Firea.

Nicuşor Dan taie şi spânzură de la preluarea mandatului. Primarul Capitalei l-a dat afară din şedinţă pe directorul economic al ALPAB

În dezbaterea cu privire la bugetul Capitalei pentru anul în curs au fost şi tensiuni. Când s-a vorbit de achiziţii, Nicuşor Dan l-a întrebat pe directorul economic al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), Răzvan Niţu, cât costă o bancă în general.

Răspunsul l-a străfulgerat pe Dan, după ce a auzit că o bancă ar costa 5.000 de lei, iar în Bucureşti ar fi nevoie de 3.000 de bănci, au precizat surse din participante la şedinţă pentru Adevărul. „

Vă bateţi joc de noi? Vă rog să părăsiţi sala în acest moment”, i-a cerut Nicuşor Dan lui Niţu.

Prin urmare, suma solicitată de Niţu, persoană adusă în Primăria Capitalei de Gabriela Firea, pentru bănci, era de 15 milioane de lei, în condiţiile în care instituţia încearcă să facă economii.

În 2016, Răzvan Niţu a fost numit şef al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Ulterior, a fost ales administrator special al RADET, în vara lui 2017. În anii următori, surse politice susţin că Niţu a mai trecut pe la companii din subordinea Primăria Capitalei, cum sunt Iluminatul Public, unde a fost director executiv, dar şi la ALPAB, unde e director economic.

De altfel, Nicuşor Dan l-a dat afară pe directorul interimar al Direcției de Mediu din Primăria Capitalei pentru că a avizat defrişarea a 22 de arbori din centrul Bucureştiului.

Citeşte şi: Nicuşor Dan l-a dat afară pe şeful de la Mediu pentru că a avizat defrişarea a 22 de arbori