Nicuşor Dan: „Termoenergetica este o bombă cu ceas a administraţiei PSD-Firea. Firea a rezolvat problema termoficării în 500 de ani”

Nicuşor Dan, candidatul Dreptei la Primărie Capitalei, a declarat marţi că societatea Termoenergetica, urmaşa RADET, este o "bombă cu ceas a administraţiei PSD-Firea". Deputatul susţine că această companie a acumulat datoiri de 100 de milioane de euro şi se află în insolvenţă. De asemenea, Nicuşor Dan o acuză pe Gabriela Firea că vrea să realizeze o "inginerie financiară" prin fuziunea dintre Termoenergetica şi Energetica pentru "a scunde bilanţurile financiare ale acestor două companii".

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 06:43
Nicuşor Dan: „Termoenergetica este o bombă cu ceas a administraţiei PSD-Firea. Firea a rezolvat problema termoficării în 500 de ani”

„Termoenergetica este o bombă cu ceas a administraţiei PSD-Firea. După ce a falimentat RADET-ul pe care l-a dus la o datorie de 1 miliard de euro, datoria curentă a Termoenergetica este de 100 de milioane de euro şi această companie este practic în insolvenţă”, a declarat Nicuşor Dan. 

Candidatul susţinut de PNL, Alianţa USR-PLUS şi PMP pentru Primăria Capitalei susţine că „administraţia PSD-Firea a avut la dispoziţie 180 de milioane de euro, bani europeni care nu i-a fost în stare să îi ia în patru ani”.

„Pierderile din reţeaua de termoficare sunt de un milion de gigacalorii pe reţeaua principală şi de 430 de mii de gigacalorii pe reţeaua secundară. În total, 1,4 milioane de gigacalorii, cât să încălzeşti cu această cantitate de energie într-un an sectoarele 1 şi 2”, a precizat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan susţine că Termoenergetica e în insolvenţă din lipsă investiţiilor

„Nicuşor Dan susţine că s-a ajuns la această situaţie deoarece investiţiile au fost derizorii. 2017 – 6 milioane de lei, 2018 – 9 milioane de lei, 2019 – 13 milioane de lei, conform execuţiei, adică o medie de 10 milioane de lei pe an, în condiţiile în care noi avem nevoie de investiţii de 5 miliarde de lei.

Asta înseamnă că în ritmul actual, administraţia Firea a rezolvat problema termoficării în 500 de ani”, a precizat candidatul Dreptei la Primăria Capitalei.

Nicuşor Dan acuză că în şedinţa de mâine a Consiliului General al Municipiului Bucureşti „avem o inginerie financiară – fuziunea dintre Termoenergetica şi Energetica”.

„E o adevărată comedie. În 2017 s-a înfiinţat Energetica. În 2018, instanţa a constatat că este nelegală. În 2019, Energetica ilegală s-a divizat în Termoenergetica şi Energetica şi acum în 2020 fuzionăm Energetica cu Termoenergetica. Deci, ce am rupt în urmă cu un an fuzionăm în momentul acesta. Asta e administaţia PSD-Firea. E de fapt o manevră pentru a ascunde bilanţurile financiare ale acestor două companii prin fuziune, spune Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan cere Primăriei Capitalei să ia măsuri anti-Covid-19. Firea: „Bine ati revenit în Bucuresti, Dl candidat!”